Sakarya’da cilt sanatına yoğun ilgi

Sakarya’da Cilt Sanatına Yoğun İlgi

Sakarya’da cilt sanatına olan ilgi, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kurslarla artmaya devam ediyor. Kursiyerler, atölyeye öğrenci olarak girdiklerinde birer sanatçı olarak çıkıyorlar. Kitapları muazzam bir estetikle buluşturan cilt sanatı kursları, bu yıl da büyük ilgi görüyor.

Kursiyerler, kursa katıldıkları ilk günlerden itibaren cilt sanatıyla ilgili temel bilgileri edinirken, aynı zamanda öğrenci kimliklerinden sıyrılarak sanatçı ruhunu içlerinde hissediyorlar.

“Geleneksel Zanaatların Yaşatılması Önemli”

Kursiyer Mehmet Sinan Güneş, “Geleneksel zanaatlar günümüzde yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Bu tür sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması büyük bir önem arz ediyor. Bu sebeple, bu tür kurs merkezlerinin varlığı son derece kıymetli. Tarihi kökleri olan cilt sanatı, Sakarya’da büyük ilgi görerek önemli bir merkez haline gelmiştir. Sanatın ruhuyla buluşmak, bize büyük bir huzur veriyor.” şeklinde konuştu.

“Geçmişe Yönelik Büyük Bir Saygı”

Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi Fatma Altunbaş ise, “Kültürel mirasımızdan biri olan cilt sanatının teknik yönlerini bu kurslar sayesinde öğreniyoruz. Atalarımızın bu sanatı nasıl icra ettiklerini görmek, bize büyük bir geçmişe saygı duygusu aşılıyor. Hem pratik becerilerimizi geliştiriyoruz hem de teorik bilgilerle donanımlı hale geliyoruz. Keçi derisi gibi malzemeler kullanarak ciltleme tekniklerini öğrenmek, bizim için büyük bir keyif ve öğrenme fırsatı.” açıklamasında bulundu.

Cilt Sanatı Hakkında

Cilt sanatı, kitapları estetik açıdan kaplayarak koruma altına alan bir sanattır. Tarihi antik Mısır’a kadar uzanan bu sanat, zamanla Ortadoğu ve Avrupa’da gelişerek günümüze ulaşmıştır. Ortaçağ’da doruk noktasına ulaşan cilt sanatı, kitapları sadece korumakla kalmayıp onlara sanatsal bir değer katar. Geleneksel zanaatlar arasında önemli bir yere sahip olan cilt sanatı, kültürel mirasımızın yaşatılması açısından büyük bir öneme sahiptir.

Related Posts

2025-ALES/2 yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2025-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) yapıldı.

X platformuna erişim sorunu yaşanıyor! X (Twitter) çöktü mü, sorun mu var? (2 Temmuz 2025)

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), 2 Temmuz 2025 tarihinde dünya genelinde kullanıcıların erişim sorunları yaşadığı bir kesintiyle gündemde. Kullanıcılar, X platformuna giriş yapamama, gönderi yükleyememe ve bildirim alamama gibi problemler bildiriyor. X (Twitter) çöktü mü, sorun mu var? sorusu da gelişmelerin ardından merak ediliyor. Downdetector ve diğer kesinti takip sitelerine göre, sorun saat 17:00 civarı başladı.

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Bu yıl okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitecek 2025? | Okulların açılmasına kaç gün var, Eylül’ün kaçında açılacak? MEB 2025-2026 eğitim öğretim takvimi!

Okulların açılış tarihi 2025, milyonlarca veli ve öğrencinin şimdiden gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 20 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacağı yaz tatili sonrası öğrenciler, eylül ayında yeniden ders başı yapacaklar. Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre her sene olduğu gibi ilkokul 1. sınıflar ile anaokulları bir hafta erken ders başı yapacak. Buna göre yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 1 Eylül Pazartesi başlayacak. Peki, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç gün? Okulların açılmasına ne kadar var? İşte, 2025 2025 MEB çalışma takvimi ile okulların açılacağı tarih bilgisi.

Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? Denetimli serbestlik düzenlemesi kimlere uygulanır? Bakan Tunç’tan denetimli serbestlik açıklaması son dakika!

Yürürlüğe giren 10. Yargı Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan son dakika denetimli serbestlik açıklaması geldi. Meclis’te kabul edilerek yasalaşan, 10. Yargı Paketi ile Kurban Bayramı öncesinde 19 bin 800’ü mükerrir suçlular olmak üzere cezaevinde bakılması mümkün olmayan ağır hasta, engelli ve yaşlı toplam 27 bin mahkûma tahliye yolu açıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceği tespit edilen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilenlerin konutlarında cezalarını çekebilecek. Mahkumlara tahliye kapısını açan denetimli serbestlik hakkında bilgi veren Bakan Tunç, yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Peki, Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

İlk Hamse sahibi kimdir? Hamse sahibi yazarlar kimlerdir? AYT 2025 ile gündeme geldi!

İlk hamse sahibi kimdir sorusu, AYT 2025 ile merak edilen konular arasında yer alıyor. Üniversite sınavı Alan Yeterlilik Testi, 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Hamse sahibi yazarlar da sınavla beraber gündeme geldi. Peki İlk Hamse sahibi kimdir? Hamse sahibi yazarlar kimlerdir? İşte ayrıntılar…