Sakarya’da cilt sanatına yoğun ilgi

Sakarya’da Cilt Sanatına Yoğun İlgi

Sakarya’da cilt sanatına olan ilgi, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kurslarla artmaya devam ediyor. Kursiyerler, atölyeye öğrenci olarak girdiklerinde birer sanatçı olarak çıkıyorlar. Kitapları muazzam bir estetikle buluşturan cilt sanatı kursları, bu yıl da büyük ilgi görüyor.

Kursiyerler, kursa katıldıkları ilk günlerden itibaren cilt sanatıyla ilgili temel bilgileri edinirken, aynı zamanda öğrenci kimliklerinden sıyrılarak sanatçı ruhunu içlerinde hissediyorlar.

“Geleneksel Zanaatların Yaşatılması Önemli”

Kursiyer Mehmet Sinan Güneş, “Geleneksel zanaatlar günümüzde yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Bu tür sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması büyük bir önem arz ediyor. Bu sebeple, bu tür kurs merkezlerinin varlığı son derece kıymetli. Tarihi kökleri olan cilt sanatı, Sakarya’da büyük ilgi görerek önemli bir merkez haline gelmiştir. Sanatın ruhuyla buluşmak, bize büyük bir huzur veriyor.” şeklinde konuştu.

“Geçmişe Yönelik Büyük Bir Saygı”

Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi Fatma Altunbaş ise, “Kültürel mirasımızdan biri olan cilt sanatının teknik yönlerini bu kurslar sayesinde öğreniyoruz. Atalarımızın bu sanatı nasıl icra ettiklerini görmek, bize büyük bir geçmişe saygı duygusu aşılıyor. Hem pratik becerilerimizi geliştiriyoruz hem de teorik bilgilerle donanımlı hale geliyoruz. Keçi derisi gibi malzemeler kullanarak ciltleme tekniklerini öğrenmek, bizim için büyük bir keyif ve öğrenme fırsatı.” açıklamasında bulundu.

Cilt Sanatı Hakkında

Cilt sanatı, kitapları estetik açıdan kaplayarak koruma altına alan bir sanattır. Tarihi antik Mısır’a kadar uzanan bu sanat, zamanla Ortadoğu ve Avrupa’da gelişerek günümüze ulaşmıştır. Ortaçağ’da doruk noktasına ulaşan cilt sanatı, kitapları sadece korumakla kalmayıp onlara sanatsal bir değer katar. Geleneksel zanaatlar arasında önemli bir yere sahip olan cilt sanatı, kültürel mirasımızın yaşatılması açısından büyük bir öneme sahiptir.

Related Posts

Netflix yeni nesil televizyon deneyimini tanıttı

Netflix yeni nesil televizyon deneyimini tanıttı

Pınar Eczacıbaşı kimdir, neden öldü? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı?

Pınar Eczacıbaşı kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İş dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcileri arasında yer aldı. Eğitimini Işık Lisesi’nin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde New Hampshire Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. İş yaşamına Eczacıbaşı İlaç’ta başlayan Eczacıbaşı, bankacılık ve yatırım alanlarında da çeşitli görevler üstlendi. 2004 yılında GP-Trust adlı yatırım danışmanlığı şirketini kurdu. Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucuları arasında yer aldı ve Avrupa Yatırım Fonu ile çeşitli girişimlerde bulundu. Kültür ve sanat alanında da faaliyet gösterdi. Peki, Pınar Eczacıbaşı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Süha Uygur’dan Naşit Özcan’a veda: Çok erken oldu

Süha Uygur’dan Naşit Özcan’a veda: Çok erken oldu

OGM 3477 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI: Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

OGM 3477 personel alımı sonuçları, 28 Mart’ta sona eren başvuruların ardından gündeme geldi. Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra birimlerinde 3477 (üç bin dört yüz yetmiş yedi) adet sözleşmeli destek personeli alımı başvuruları sonrası gözler sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Yerleşmeye hak kazanan adayların işe başlamaları için gerekli belgeleri, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman, Orman Genel Müdürlüğü internet adresinden (www.ogm.gov.tr) duyurulacak olup ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacak. Peki, OGM 3477 personel alım sonuçları açıklandı mı? Başvuruları KPSS puanına göre OGM personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ayrıntılar.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir