Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Çocukların İstismara Maruz Kalma Tehlikesi: Öğretmenlerin Rolü Önemli

Günümüzde çocuklar, dijital ve sosyal ortamlarda istismara maruz kalma riski taşıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Risk Altındaki Çocukların Tespiti ve Korunması’ konulu etkinlikte, Türkiye’deki uygulamalar ele alındı ve öğretmenlerin risk altındaki çocukları tespit etmedeki rolü vurgulandı. Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Türkiye’de yapılan araştırmalarda öğretmenlerin istismar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Öğretmenlerin Eğitimi Yetersiz
Afyonkarahisar’daki 51 ilkokulda 400 öğretmenle yapılan bir araştırmada, öğretmenlerin çocuk istismarı ve ihmali konusunda eğitim almadığı ortaya çıktı. Öğretmenlerin çoğunluğunun çocuk koruma kanunu hakkında bilgi sahibi olmadığı belirlendi. Araştırmalar, istismar ve ihmallerin çocukların yaşam ve sağlığını ciddi şekilde etkilediğini ortaya koyuyor. Fiziksel istismarın belirtilerini bilmek, öğretmenler için önem taşıyor.

Akademik Başarısızlık İhmali Düşündürmeli
Akademik başarısızlık, çocuk istismarını düşündürmesi gereken önemli bir belirtidir. Öğretmenlerin çocukları izleyip tespit etmeleri ve gerekli kurumlara bildirmeleri gerekir. Cinsel istismar ise tespit edilmesi en zor olanıdır. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, cinsel suç mağduru olan çocukların oranı her yıl artmaktadır.

Küresel Standartlara Ulaşmak Zorlaşıyor
Almanya Leipzig Üniversitesi’nden Prof. Dr. Stephanie Schiedermair, çocuk refahının tehlikede olduğu durumların belirtilerine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukların yararının korunmasını temel almasına rağmen, bu kavramın yorumlanması ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Devletlerin istismara uğrayan çocukları koruması ve önlem alması gerekmektedir.

Related Posts

PTT personel alımı 2025 || PTT bu yıl memur alımı yapacak mı, personel alımı iddiaları doğru mu?

Türkiye’nin köklü kamu kurumlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 2025 yılında personel alımı süreçleri iş arayanların gündeminde. Özellikle 10 bin ve 55 bin personel alımı iddiaları, KPSS’li ve KPSS’siz memur alımı beklentisiyle heyecan yarattı. Ancak, PTT’nin resmi kaynaklarında bu iddiaları doğrulayan bir duyuru bulunmuyor. Peki, PTT 2025’te memur alımı yapacak mı? PTT personel alımı iddiaları doğru mu?

2025-ALES/2 yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2025-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) yapıldı.

X platformuna erişim sorunu yaşanıyor! X (Twitter) çöktü mü, sorun mu var? (2 Temmuz 2025)

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), 2 Temmuz 2025 tarihinde dünya genelinde kullanıcıların erişim sorunları yaşadığı bir kesintiyle gündemde. Kullanıcılar, X platformuna giriş yapamama, gönderi yükleyememe ve bildirim alamama gibi problemler bildiriyor. X (Twitter) çöktü mü, sorun mu var? sorusu da gelişmelerin ardından merak ediliyor. Downdetector ve diğer kesinti takip sitelerine göre, sorun saat 17:00 civarı başladı.

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Bu yıl okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitecek 2025? | Okulların açılmasına kaç gün var, Eylül’ün kaçında açılacak? MEB 2025-2026 eğitim öğretim takvimi!

Okulların açılış tarihi 2025, milyonlarca veli ve öğrencinin şimdiden gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 20 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacağı yaz tatili sonrası öğrenciler, eylül ayında yeniden ders başı yapacaklar. Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre her sene olduğu gibi ilkokul 1. sınıflar ile anaokulları bir hafta erken ders başı yapacak. Buna göre yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 1 Eylül Pazartesi başlayacak. Peki, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç gün? Okulların açılmasına ne kadar var? İşte, 2025 2025 MEB çalışma takvimi ile okulların açılacağı tarih bilgisi.

Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? Denetimli serbestlik düzenlemesi kimlere uygulanır? Bakan Tunç’tan denetimli serbestlik açıklaması son dakika!

Yürürlüğe giren 10. Yargı Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan son dakika denetimli serbestlik açıklaması geldi. Meclis’te kabul edilerek yasalaşan, 10. Yargı Paketi ile Kurban Bayramı öncesinde 19 bin 800’ü mükerrir suçlular olmak üzere cezaevinde bakılması mümkün olmayan ağır hasta, engelli ve yaşlı toplam 27 bin mahkûma tahliye yolu açıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceği tespit edilen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilenlerin konutlarında cezalarını çekebilecek. Mahkumlara tahliye kapısını açan denetimli serbestlik hakkında bilgi veren Bakan Tunç, yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Peki, Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.