Cetinje Saldırısını Protesto için Öğrenciler Eylemde

Karadağ Öğrencilerinden Hükümete Karşı Eylem

Karadağ’ın güneyindeki Cetinje şehrinde meydana gelen silahlı saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti. Bu olayı protesto etmek isteyen öğrenciler, başkent Podgoritsa’da bir araya gelerek eylem yaptılar.

Eylemi “Yarın Nerede?” adlı öğrenci grubu organize etti. Göstericiler, “öğrenciler şiddete karşı” yazılı pankartlar taşıdılar.

İçişleri Bakanlığı önünde başlayan protesto gösterisinde, ölen 13 kişi için 13 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Öğrenciler ve göstericiler, Karadağ Meclisi’ne yürürken “koltuğa yapışanlar” ve “pes etmek yok” sloganları attılar.

Eylemi gerçekleştiren öğrenciler, Karadağ Başbakanı Milojko Spajic’ten Başbakan Yardımcısı Aleksa Becic ve İçişleri Bakanı Danilo Saranovic’in görevden alınmasını talep etti.

Grup adına konuşan Itana Dragojevic, hükümetin taleplerini karşılaması durumunda eylemlere son verileceğini belirtti.

Becic ve Saranovic’in görevden alınmasının yanı sıra, kurumların silah bulundurma konusunda daha etkin çalışmasını, vatandaşlık eğitiminin geri getirilmesini ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin iyileştirilmesini talep eden öğrenciler, 1 Şubat’a kadar Başbakan Spajic’ten açıklama beklediklerini ifade ettiler.

Eğer talepleri karşılanmazsa, Dragojevic başbakanın harekete geçmemesi durumunda sivil itaatsizlik eylemlerine başlayacaklarını duyurdu. Dragojevic, “Kaç kişi olduğumuzu görün ve işinizi yapmaya başlayın. Eğer başbakan 1 Şubat’a kadar harekete geçmez ve talepler yerine getirilmezse sivil itaatsizliğe hazırız.” şeklinde konuştu.

Cetinje’de ne oldu?

Cetinje Saldırısı

Cetinje kentinde 1 Ocak’ta meydana gelen saldırıda Aco Martinovic adlı saldırgan, bar kavgası sonrası ruhsatsız silahla 12 kişiyi öldürmüş, 4 kişiyi ağır yaralamıştı. Sonradan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden bir kişiyle birlikte saldırıda ölenlerin sayısı 13’e çıkmıştı.

Saldırgan, polisin etrafını sarması üzerine intihar etmişti. Saldırıda kız kardeşi, yakınları ve 10 ile 13 yaşlarında 2 kardeşi de bulunan Martinovic tarafından silahla öldürülen kişiler arasında gençler de vardı.

Olayın ardından Karadağ hükümeti 3 günlük ulusal yas ilan etmişti. Milli Güvenlik Konseyi, ruhsatsız silah bulunduranlara ağır cezalar getirmeyi planladıklarını duyurmuştu.

Related Posts

İsrail’i terk etti İngiltere’ye yerleşti: Netanyahu’nun oğlu adını bile sildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun, 2022 yılında eğitimi için gittiği İngiltere’de kimliğini gizlemek amacıyla adını değiştirdiği ortaya çıktı. Avner’in, yoğun Müslüman nüfusun bulunduğu bölgede “Netanyahu” soyadıyla …

80 yıllık dev şirket iflas etti. Türkiye’de de ürünleri talep görüyordu

Almanya’nın Bad Kreuznach kentinde 1945’ten beri faaliyet gösteren gözlük toptancısı Wagner + Kühner, mali zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirketin ürünleri, Türkiye’de optisyenler ve tüketiciler arasında yoğun ilgi görüyor …

Prof. Dr. Süleyman Pampal: ‘7-7.5 civarında deprem her an olabilir’

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “7-7.5 üzerinde bir deprem her an mümkündür. Deprem tehlikesi çok yüksek” dedi.

Hamas’tan Gazze’de çete kurduğu iddia edilen Ebu Şebab’a 10 gün süre

Hamas, Gazze’de silahlı çete kurmakla suçladığı Yaser Cihad Mansur Ebu Şebab isimli vatandaşın teslim olması için 10 gün süre verdi. Ebu Şebab, İsrail için casusluk yapmakla” suçlandı.

Yolda yanan araba ormanı kül etti

Muğla’nın Milas ilçesinde seyir halinde iken yanan arabadan çıkan alevler ormanı yaktı. Üç kişi yanan arabadan son anda indi, ormanlık alandaki yanın büyümeden söndürüldü.

Mansur Yavaş, Saraçhane mitingine neden katılmadığını açıkladı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, dün akşam Saraçhane’de “100 KARASI” sloganı ile düzenlenen mitinge, Dünya Kentler Zirvesi Belediye Başkanları Forumu’na katılacağı için katılım sağlayamayacağını açıkladı.