Asgari ücret AKP’yi karıştırdı: Vekillerin telefonu kilitlendi

2025 yılı asgari ücretinin açıklanmasıyla birlikte, AKP’li vekillerin tepki yağmuruna tutulduğu iddia ediliyor.

“VATANDAŞLAR HAKLI”

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre, vekiller tepkilere yanıt verirken zorlanıyor ve kulislerde şu yorumlar yapılıyor:

“Rakam karşısında biz de şaşırdık. Gerçekten, 23 bin 500 veya 24 bin lira bekliyorduk. Ancak 22 bin 104 lira açıklandı. Bu durum karşısında, ertesi gün grup toplantısında Cumhurbaşkanı’nın belki bir değişiklik yapacağını düşündük ama böyle bir adım atılmadı. Kamuoyundan yansıyan tepkiler Sayın Cumhurbaşkanı’na iletilmiştir. Seçim bölgelerimizdeki vatandaşların tepkileri de dikkate alındı. Hem rakama hem de asgari ücrete %30 zam yapılmasına rağmen, devletin hizmetlerinden alınan vergi, harç ve cezalara %44 artış yapılmasıyla ilgili çelişkiyi dile getiriyorlar. Vatandaşlar bu konuda haklı. Asgari ücret %30 artarken, devlet de alacaklarını %30 artırmalıydı. Bir diğer sorun ise işverene verilen asgari ücret desteğinin %43 artırılmasıyla karşı karşıyayız. Burada denge sağlanmalıydı.”

Related Posts

80 yıllık dev şirket iflas etti. Türkiye’de de ürünleri talep görüyordu

Almanya’nın Bad Kreuznach kentinde 1945’ten beri faaliyet gösteren gözlük toptancısı Wagner + Kühner, mali zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirketin ürünleri, Türkiye’de optisyenler ve tüketiciler arasında yoğun ilgi görüyor …

Prof. Dr. Süleyman Pampal: ‘7-7.5 civarında deprem her an olabilir’

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “7-7.5 üzerinde bir deprem her an mümkündür. Deprem tehlikesi çok yüksek” dedi.

Hamas’tan Gazze’de çete kurduğu iddia edilen Ebu Şebab’a 10 gün süre

Hamas, Gazze’de silahlı çete kurmakla suçladığı Yaser Cihad Mansur Ebu Şebab isimli vatandaşın teslim olması için 10 gün süre verdi. Ebu Şebab, İsrail için casusluk yapmakla” suçlandı.

Yolda yanan araba ormanı kül etti

Muğla’nın Milas ilçesinde seyir halinde iken yanan arabadan çıkan alevler ormanı yaktı. Üç kişi yanan arabadan son anda indi, ormanlık alandaki yanın büyümeden söndürüldü.

Mansur Yavaş, Saraçhane mitingine neden katılmadığını açıkladı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, dün akşam Saraçhane’de “100 KARASI” sloganı ile düzenlenen mitinge, Dünya Kentler Zirvesi Belediye Başkanları Forumu’na katılacağı için katılım sağlayamayacağını açıkladı.

Son Dakika… DEM Parti açıkladı: ‘Heyetimiz Erdoğan ile buluşacak’

Son Dakika Haberi… DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda DEM Parti İmralı heyetinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu.