CHP Genel Başkanı Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ ile görüştü

Özel, CHP Genel Merkezi’nde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Buluştu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Merkezi’nde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

‘Bir utanç sona erdi’

Ziyaretin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kaftancıoğlu, Özdağ’ın tutukluluğunun sona ermesine ilişkin, “Bir utanç son buldu.” ifadesini kullandı.

Kaftancıoğlu, tüm siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılmaları gerektiğini belirterek, “Elbette davalar olur, kimse yargılanmaktan muaf değil ancak Sayın Erdoğan yıllarca yargılandı ama bir kez olsun gözaltına alınmadı, bir gün tutuklu kalmadı. Cezası onaylandığında dahi cezaevine telefonla davet edildi. Şimdi kendisine yapılmayan bu muameleyi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na ya da Sayın Ümit Özdağ’a yapıyor oluşu, son derece utanç verici. Dünün mağdurunun bugünün zalimi olmasını bu millet kabul etmiyor, biz de kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

‘Almanya ile Türkiye arasındaki Ekonomik Fark’

Kaftancıoğlu, bir gazetecinin, “Mazot hesabınıza Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi mazot hesabıyla yanıt verdi. ‘Sayın Kaftancıoğlu’nun temel matematik bilgisinin, siyaseti gibi iç açıcı olmadığı anlaşılıyor.’ ifadesini kullandı. Yanıtınız ne olur?” şeklindeki sorusu üzerine şöyle cevap verdi:

“Sayın Erdoğan’ın, klimalı salonlardan çıkmasını, çiftçinin halini tarlada, işçinin halini servis beklediği duraklarda ya da fabrikalarda, esnafın halini siftah yapmayı beklediği dükkanlarında, emeklinin halini de alışveriş yapamadığı ve geç saatlere bıraktığı pazarlarda sormasını dilerim. Daha ne söyleyeceğiz? AK Partili emekli de Tayyip Erdoğan gelmeden 8 çeyrek altın alıyordu maaşıyla, şimdi 2 çeyrek altına düştü. AK Parti’ye oy veren asgari ücretli 7 çeyrek altın alıyorken 3 çeyrek altına düştü. O, bizim bidon hesabından üzülmüş, başka mazot hesapları yapıyor. Ülkeyi 23 yıldır yöneten kişinin, ‘Benim verdiğim asgari ücretle 445 litre mazot alınıyor.’ hesabından kıvanç değil hicap duyması gerektiğini düşünüyorum. Alman Şansölyesi, ‘Benim verdiğim asgari ücretle 1370 litre mazot alınıyor.’ diyor. Almanya ile aramızda 3,5 kat fark var. Sayın Erdoğan, asgari ücretin mazot karşısındaki alım gücüyle övünüyorsa bunun Türkiye açısından da kendisi açısından da sağlıklı bir değerlendirme olmadığını ifade etmem lazım.”

Related Posts

Son Dakika… DEM Parti açıkladı: ‘Heyetimiz Erdoğan ile buluşacak’

Son Dakika Haberi… DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda DEM Parti İmralı heyetinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu.

Almanya ve Avusturya, göç politikasında ittifak kuruyor

Almanya ve Avusturya, göç politikasında ittifak kuruyor

Filistin için topladığı paralarla karısını lükse boğdu: İnandırmak için hacca bile gitti

Almanya’nın Düsseldorf kentinde yaşayan ve sosyal medyada Abdelhamid ismiyle ünlenen 34 yaşındaki Dehran A., Filistinlilere yardım için kampanya başlattı. Kampanyaya yüksek katılım olurken yüzbinlerce euro bağış toplandı. FİLİSTİN İÇİN TOPLADIĞI …

İETT ‘Türkiye’de bir ilk’ diye duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İETT, teknik muayene süreçlerini tamamen dijital ortama taşıyarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Kurum bünyesinde geliştirilen sistemle hem denetim süreçleri hızlandı hem de yılda 100 bin sayfa kağıt tasarrufu sağlandı.

ABD’li şirket Suriye’de güneş enerjisi yatırımı yapacak

ABD’li şirket Suriye’de güneş enerjisi yatırımı yapacak

Uluslararası Af Örgütü: Yüksek Mahkeme’nin F-35 kararı, İsrail’in yaptığı soykırım gerçeğini değiştirmez

Uluslararası Af Örgütü: Yüksek Mahkeme’nin F-35 kararı, İsrail’in yaptığı soykırım gerçeğini değiştirmez