CHP Genel Başkanı Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ ile görüştü

Özel, CHP Genel Merkezi’nde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Buluştu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Merkezi’nde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

‘Bir utanç sona erdi’

Ziyaretin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kaftancıoğlu, Özdağ’ın tutukluluğunun sona ermesine ilişkin, “Bir utanç son buldu.” ifadesini kullandı.

Kaftancıoğlu, tüm siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılmaları gerektiğini belirterek, “Elbette davalar olur, kimse yargılanmaktan muaf değil ancak Sayın Erdoğan yıllarca yargılandı ama bir kez olsun gözaltına alınmadı, bir gün tutuklu kalmadı. Cezası onaylandığında dahi cezaevine telefonla davet edildi. Şimdi kendisine yapılmayan bu muameleyi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na ya da Sayın Ümit Özdağ’a yapıyor oluşu, son derece utanç verici. Dünün mağdurunun bugünün zalimi olmasını bu millet kabul etmiyor, biz de kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

‘Almanya ile Türkiye arasındaki Ekonomik Fark’

Kaftancıoğlu, bir gazetecinin, “Mazot hesabınıza Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi mazot hesabıyla yanıt verdi. ‘Sayın Kaftancıoğlu’nun temel matematik bilgisinin, siyaseti gibi iç açıcı olmadığı anlaşılıyor.’ ifadesini kullandı. Yanıtınız ne olur?” şeklindeki sorusu üzerine şöyle cevap verdi:

“Sayın Erdoğan’ın, klimalı salonlardan çıkmasını, çiftçinin halini tarlada, işçinin halini servis beklediği duraklarda ya da fabrikalarda, esnafın halini siftah yapmayı beklediği dükkanlarında, emeklinin halini de alışveriş yapamadığı ve geç saatlere bıraktığı pazarlarda sormasını dilerim. Daha ne söyleyeceğiz? AK Partili emekli de Tayyip Erdoğan gelmeden 8 çeyrek altın alıyordu maaşıyla, şimdi 2 çeyrek altına düştü. AK Parti’ye oy veren asgari ücretli 7 çeyrek altın alıyorken 3 çeyrek altına düştü. O, bizim bidon hesabından üzülmüş, başka mazot hesapları yapıyor. Ülkeyi 23 yıldır yöneten kişinin, ‘Benim verdiğim asgari ücretle 445 litre mazot alınıyor.’ hesabından kıvanç değil hicap duyması gerektiğini düşünüyorum. Alman Şansölyesi, ‘Benim verdiğim asgari ücretle 1370 litre mazot alınıyor.’ diyor. Almanya ile aramızda 3,5 kat fark var. Sayın Erdoğan, asgari ücretin mazot karşısındaki alım gücüyle övünüyorsa bunun Türkiye açısından da kendisi açısından da sağlıklı bir değerlendirme olmadığını ifade etmem lazım.”

Related Posts

Dede Korkut Cirit Müsabakası Gerçekleşti

Bayburt’ta düzenlenen müsabakada dostluk kazandı, oyuncular hünerlerini sergiledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilmeden müzakere sürecine geçilmeyecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde, Kıbrıs konusunda New York’ta yapılan 5+1 formatındaki toplantıya katıldı. Tatar, “Eşit uluslararası statümüzün teyidi olmadan müzakerelerin başlamayacağını defalarca anlattık.” ifadelerini kullandı.

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

Antalya’da 4.1 büyüklüğünde deprem

Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde Akdeniz açıklarında saat 21.14’te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Amasya’da çarpışan iki araçtan birinin iş yerinin vitrin camına çarpması kamerada

Amasya’da çarpışan iki otomobilden birinin iş yerinin vitrin camına çarpması, güvenlik kamerasıyla görüntülendi.

Samsun’da Ateşe Verilen Araçta Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Samsun’da bir şahıs, park halindeki araca battaniye örtüp ateşe verdi. Görüntüler gün yüzüne çıktı.