Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık Kanseri ve Belirtileri: Prof.Dr. Mete Güngör’den Uyarılar

Yumurtalık kanseri, özellikleri ve belirtileri hakkında bilgi almak önemlidir. Prof.Dr. Mete Güngör, yumurtalık kanserinin yaş ilerledikçe daha sık görüldüğünü belirtiyor.

Yumurtalık Kanseri Görülme Sıklığı Artıyor

Yumurtalık kanseri genellikle sinsice ilerler ve tanısı genellikle ileri evrede konulur. Son yıllarda yumurtalık kanserinin yaygınlaştığını belirten Prof. Dr. Mete Güngör, her yaşta görülebileceğini ancak gençlerde de sık görüldüğünü ifade ediyor. Yumurtalık kanserinin etkili bir tarama yöntemi bulunmadığı için düzenli muayenenin önemli olduğunu vurguluyor.

8 Mayıs Dünya Yumurtalık (Over) Kanseri Farkındalık Günü’nde yaptığı açıklamada Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmeyen belirtilere dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu.

Yumurtalık Kanseri Başka Hastalıkları Taklit Edebiliyor!

Ülkemizde sık görülen kadın kanserlerinden biri olan yumurtalık kanseri genellikle menopoz sonrası ortaya çıkar. Genetik nedenlerle oluşan yumurtalık kanserinin yüzde 15-20’sinin genetik olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, meme, yumurtalık ve rahim içi kanseri öyküsü olan kadınların risk altında olduğunu söylüyor.

Erken dönemde belirti vermeyen yumurtalık kanserinin ileri evrede teşhis edildiğini, belirtilerin ortaya çıkması durumunda kadın doğum uzmanına başvurmanın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Mete Güngör, toplumsal farkındalığın yeterli seviyede olmadığını belirtiyor.

İhmale Gelmez 9 Önemli Belirti

Yumurtalık kanserinin belirtileri diğer hastalıkları taklit edebileceği için şikayetlerin ortaya çıkması durumunda kadın doğum uzmanına başvurulması gerektiğini vurguluyor. Bel, karın veya kasık ağrısı, karında şişlik, gaz, halsizlik, sık idrara çıkma veya idrar zorluğu, kabızlık, bağırsak hareketlerinde değişiklik ve anormal kanama gibi şikayetlerin üzerinde durulması gerektiğini belirtiyor.

Bu Etkenler Riski Artırıyor!

Yılda bir kez jinekolojik muayene olmanın ve jinekolojik şikayetler olduğunda hemen hekime başvurmanın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Güngör, yumurtalık kanserinin ölümcül bir kanser olduğunu ve genellikle ileri evrelerde teşhis edildiğini ifade ediyor.

Yumurtalık kanserine zemin hazırlayan etkenler arasında hiç doğum yapmamış olmak, erken yaşta adet görmek, geç menopoza girmek, endometriozis, sigara, sağlıksız beslenme, alkol ve aşırı kilo gibi faktörler bulunuyor. Sağlıklı yaşam tarzı benimseyerek risk faktörlerini azaltmanın mümkün olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Uzmanlar uyardı: İşte astım hastalığında doğru bilinen yanlışlar

Dünyada milyonlarca insanı etkileyen astım hastalığıyla ilgili en büyük sorunlardan birinin doğru sanılan yanlış bilgiler olduğunu belirten uzmanlar, kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir