Yalova’daki Su Krizinin Sebebi Araştırılıyor, Su Güvenli

Yalova’da, içme suyu arıtma tesisinde oluşan köpük olayına ilişkin Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı ekipleri tarafından alınan numune örneğinde yapılan ayrıntılı analizler sonuçlarına göre suyun risk taşımadığı belirlendi. Yalova Valiliği’nin açıklamasında, “Yapılan incelemeler sonucunda suyun halk sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadığı belirlenmiştir. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın suyu içme suyu olarak tüketmelerinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır” denildi.

Yalova’da 29 Ocak’ta gece saatlerinde Yeşil Körfez Su Birliği Arıtma Tesisi çalışanlarının, suda köpüklenme olduğunu fark etmesi üzerine il genelinde sular kesildi. Arıtma havuzundaki su tahliye edilirken, temizleme çalışması başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sudan numune alınarak inceleme başlatılırken, jandarma ekipleri de kentin temiz içme suyunu sağlayan Kurtköy Deresi’ne kimyasal madde atılmış olabileceğini değerlendirip soruşturma başlattı.

Arıtma tesisinden baraja giden bölümde oluşan köpük cep telefonu kamerasına yansırken, arıtma tesisindeki 15 bin litre su önlem amaçlı tahliye edildi. Çalışmalar kapsamında 24 saat boyunca il geneline su verilmedi. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda yapılan ilk analiz sonuçlarına göre, suyun hijyen amaçlı kullanımında herhangi bir risk bulunmadığı belirlenirken, kent geneline 24 saat sonra yeniden su verildi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından sudan alınan numune ayrıntılı şekilde incelendi. Yapılan incelemelerde suyun halk sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadığı belirlendi. Yalova Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlimizin su kaynağını besleyen Kadıköy/Kurtköy regülatör havuzunda gözlemlenen köpüklemeyle ilgili Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen ayrıntılı analizler tamamlanmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda suyun halk sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadığı belirlenmiştir. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın suyu içme suyu olarak tüketmelerinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır ” ifadelerine yer verildi.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişinin, jandarmadaki sorgulamaları devam ediyor.

HABER: Zehra BAYKAL/ YALOVA,

Related Posts

Kocaeli’ndeki yolcu otobüsü alev topuna döndü

TEM Otoyolu Kocaeli’nin Körfez ilçesi geçişindeki dinlenme tesisinde duran şehirler arası yolcu otobüsü alev alev yandı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü ancak otobüs kullanılamaz hale geldi.

Dilek İmamoğlu’ndan ‘sansür’ tepkisi: ‘Milyonlar burada’

Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına getirilen erişim engeline tepki gösteren Dilek İmamoğlu, “Bu haksız ve keyfi uygulamadan derhal geri dönülmelidir. Milyonlar; Ekrem İmamoğlu’nun sesinin duyulması için burada, adalet ve özgürlük için mücadele etmeye kararlı!” dedi.

TRT’den İmamoğlu eleştirilerine ‘kara propaganda’ savunması

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılanmasına ilişkin haber diline gelen eleştirilere, “Biz İBB’deki yolsuzluk iddialarına ilişkin haberleştirmeler nedeniyle sistematik ve ciddi bir kara propagandaya maruz kalıyoruz” dedi.

Trump’tan dikkat çeken açıklama: Önemli bir ticaret anlaşması…

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social hesabından bir paylaşım yaptı. Yarın sabah saat 10.00’da Oval Ofis’te bir toplantı yapılacağı bilgisini paylaşan Trump, bu toplantının amacının ise saygın ve büyük bir ülkenin …

Elon Musk kehaneti duyurdu: ‘Güneş, Dünya’yı yok edecek’

Milyarder Elon Musk, yaptığı son açıklamada Güneş’in zamanla genişleyerek Dünya üzerindeki tüm yaşamı yok edeceğini söyledi. Musk, insanlığın hayatta kalabilmesi için Mars’ta kendine yeten bir uygarlık kurmasının zorunlu olduğunu ve Mars kolonisinin ‘yaşamın sigortası’ olduğunu belirtti.

Son dakika… Erdoğan eski yol arkadaşı Veysel Eroğlu’nu Irak’a görevlendirdi

Son dakika haberi… Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erdoğan tarafından Irak’a özel temsilci olarak görevlendirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir