Meta, Trump’a 25 milyon dolar ödemeyi kabul etti

 
ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak 2021’de meydana gelen Kongre baskını sonrasında Facebook hesabının kapatılmasıyla başlayan sansür iddialarıyla ilgili olarak Meta ile anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşma gereği Meta, Trump’a yaklaşık 25 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, ismi açıklanmayan kaynaklar, Meta ile Trump arasındaki anlaşmanın detaylarını aktardı. Anlaşmaya göre, Meta’nın ödeyeceği 22 milyon dolarlık kısım, Trump’ın “başkanlık kütüphanesi” için kullanılacak. Geri kalan miktar ise “davaya dahil olan diğer kişilere” ve yasal ücretlere ayrılacak.

Kaynaklar, anlaşmaya rağmen Meta’nın suçlamaları kabul etmediğini belirtti. NBC News’ün aktardığına göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp’in üst şirketi Meta, federal mahkemeye anlaşmanın bildirimini iletti.

Meta’nın İletişim Direktörü Andy Stone, 25 milyon dolarlık ödemenin anlaşma şartları doğrultusunda gerçekleşeceğini doğruladı.

Trump’ın Facebook, Twitter ve Google’a karşı “sansür” davası

Trump, Kongre baskını sonrasında Facebook, Twitter (şimdiki adıyla X) ve YouTube’un sahibi Google şirketlerine karşı sansür iddiasıyla dava açacağını Temmuz 2021’de duyurmuştu. Trump, sosyal medya platformlarını “ABD yönetiminin fiili sansür kolu” olarak nitelendirmiş ve kamuoyuna yönelik utanç verici sansür uygulamalarının durdurulmasını talep etmişti.

Twitter, YouTube ve Facebook gibi sosyal medya platformları, Trump’ın hesaplarını Kongre baskını olaylarına katkıda bulunduğu ve 2020 başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle dondurmuş ve daha sonra kalıcı olarak askıya almıştı.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?


Related Posts

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilmeden müzakere sürecine geçilmeyecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde, Kıbrıs konusunda New York’ta yapılan 5+1 formatındaki toplantıya katıldı. Tatar, “Eşit uluslararası statümüzün teyidi olmadan müzakerelerin başlamayacağını defalarca anlattık.” ifadelerini kullandı.

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

Antalya’da 4.1 büyüklüğünde deprem

Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde Akdeniz açıklarında saat 21.14’te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Amasya’da çarpışan iki araçtan birinin iş yerinin vitrin camına çarpması kamerada

Amasya’da çarpışan iki otomobilden birinin iş yerinin vitrin camına çarpması, güvenlik kamerasıyla görüntülendi.

Samsun’da Ateşe Verilen Araçta Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Samsun’da bir şahıs, park halindeki araca battaniye örtüp ateşe verdi. Görüntüler gün yüzüne çıktı.

Kaymakam Ülkü, Gazdan Zehirlenen Askeri Ziyaret Etti

Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü, metan gazından zehirlenen askeri evinde ziyaret etti.