Manavgat Taşağıl Mahallesi Kanalizasyon Şebekesiyle Tanışıyor!
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi, ilk defa kanalizasyon hizmetiyle tanışıyor. Bölgede yapılan kanalizasyon hattı çalışmaları son aşamaya geldi ve 18 km’lik hat üzerindeki çalışmalar tamamlanmak üzere.
Alt yapı yatırımlarıyla ilçe sakinlerinin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi’nde yeni bir kanalizasyon şebeke hattı inşa ediyor. ASAT Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Muhtelif (Manavgat-Taşağıl) İlçeler Kanalizasyon İnşaatı Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, çapları 200, 300 ve 400 milimetre olan koruge borular kullanılıyor.
40 Milyon TL Değerindeki Proje
Yaklaşık 18 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattı projesinin 15 kilometrelik ana hat kısmıyla birlikte 4 kilometrelik abone hattı planlanmış durumda. Daha önce kanalizasyon altyapısı bulunmayan Taşağıl Mahallesi’nde tamamlanan altyapı çalışmaları sonrasında, bölge halkı modern altyapı olanaklarına kavuşacak. Toplamda 40 milyon TL değerindeki şebeke hattı inşaatının tamamlanmasının ardından, bölgeye bir arıtma tesisi kurulması planlanıyor. Bu çalışma ile atık su sorununa kalıcı bir çözüm getirilerek, bölge halkının yaşam kalitesi yükseltilmiş olacak.
Olay Yerinde Takdir Toplayan Çalışmalar
Taşağıl Mahalle Muhtarı Ali Aksoy, kanalizasyonun mahallelerinin en büyük sorunu olduğunu belirterek, Antalya Büyükşehir Belediyesi sayesinde bu sorunun çözüme kavuştuğunu ifade etti. Aksoy, “Taşağıl Mahallemizde eski bir belde olmamıza rağmen kanalizasyon altyapısı yoktu. Başkanımız Muhittin Böcek sayesinde artık bu hizmete kavuştuk. Yakın gelecekte sorunlarımız tarih olacak. Tamamlanan kanalizasyon çalışmaları hızla asfaltlanarak mahalle sakinlerinin mağdur olması engelleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” dedi.
Çalışmaları sahada izleyen ASAT Genel Müdürlüğü’nde görevli inşaat mühendisi Eray Aytaç, çalışmaların son aşamasına yaklaşıldığını belirtti. Aytaç, “Eski bir belde olan Taşağıl Mahallesi’nde çalışmalarımız neredeyse tamamlandı. 18 km’lik kanalizasyon şebeke hattında sona yaklaştık. Bugün tamamlanan şebekenin üzerini hızla asfaltlayarak vatandaşların mağdur olmasını engelliyoruz. Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahalle sakinlerine hizmet sunmaya hazır olacağız” şeklinde konuştu.
Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı