Mahmutbey Camisi’nin tarihi komşusu gün yüzüne çıkıyor

Kastamonu’da Tarihi Cami Hamamı Kazı Çalışmaları Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anar Azizsoy’un danışmanlığında yürütülmektedir. Kastamonu Müze Müdürü Erol Kale’nin başkanlığında ekim ayında başlatılan kazı çalışmaları, Mahmut Bey Camisi’nin hemen yanında bulunan Cami Hamamı’nda gerçekleştirilmektedir.

Prof. Dr. Anar Azizsoy, geçen yıl gerçekleştirdikleri Türk-İslam dönemi yüzey araştırmaları teknik gezilerinde Kasaba köyündeki hamamı gördüklerini ifade etti. Bu gözlem üzerine bu yıl UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Mahmut Bey Camisi’nin yanında bulunan Cami Hamamı’nda kazı çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Azizsoy, Mahmutbey Camisi’nin tarihçesine değinerek, caminin yapıldığı tarihi, mimarisini ve kültürel önemini vurguladı. Cami ve hamam arasındaki mesafenin 52 metre olduğunu, aynı zamanda bölgede bir Türk yerleşim dokusunun varlığını kanıtlayan yapıların ortaya çıktığını ifade etti. Cami hamamının adının literatürde farklı şekillerde geçtiğini belirten Azizsoy, yakın gelecekte yapılacak çalışmalarla ayrıntıların netlik kazanacağını belirtti.

Azizsoy, gelecek planlarının, Cami Hamamı’ndaki kazı çalışmalarını genişleterek restorasyon çalışmalarına devam etmek ve çifte hamamda kazı çalışmaları yapmak olduğunu söyledi. Kastamonu’nun tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkaracak bu çalışmaların, bölgenin turistik açıdan gelişimine ciddi katkı sağlayacağını önemsedi.

Azizsoy’un açıklamaları, bölgedeki tarihi mirasa ve Türk yerleşim dokusuna ilişkin önemli ipuçları vermektedir. Kazı çalışmalarının devamıyla, Kastamonu’nun zengin tarihi ve kültürel geçmişi daha da netlik kazanacak ve bölgenin turizm potansiyeli artacaktır.

Related Posts

Pınar Eczacıbaşı kimdir, neden öldü? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı?

Pınar Eczacıbaşı kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İş dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcileri arasında yer aldı. Eğitimini Işık Lisesi’nin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde New Hampshire Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. İş yaşamına Eczacıbaşı İlaç’ta başlayan Eczacıbaşı, bankacılık ve yatırım alanlarında da çeşitli görevler üstlendi. 2004 yılında GP-Trust adlı yatırım danışmanlığı şirketini kurdu. Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucuları arasında yer aldı ve Avrupa Yatırım Fonu ile çeşitli girişimlerde bulundu. Kültür ve sanat alanında da faaliyet gösterdi. Peki, Pınar Eczacıbaşı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Süha Uygur’dan Naşit Özcan’a veda: Çok erken oldu

Süha Uygur’dan Naşit Özcan’a veda: Çok erken oldu

OGM 3477 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI: Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

OGM 3477 personel alımı sonuçları, 28 Mart’ta sona eren başvuruların ardından gündeme geldi. Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra birimlerinde 3477 (üç bin dört yüz yetmiş yedi) adet sözleşmeli destek personeli alımı başvuruları sonrası gözler sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Yerleşmeye hak kazanan adayların işe başlamaları için gerekli belgeleri, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman, Orman Genel Müdürlüğü internet adresinden (www.ogm.gov.tr) duyurulacak olup ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacak. Peki, OGM 3477 personel alım sonuçları açıklandı mı? Başvuruları KPSS puanına göre OGM personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ayrıntılar.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi ara sınav sonuçları için öğrenciler bekleyişini sürdürüyor. 19-20 Nisan tarihlerinde tamamlanan sınavların ardından gözler sonuç takvimine çevrildi. Peki, AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir