Kendi yaptırdığı ankette çıkan sonuç AKP’yi şoka soktu

AKP’nin Nisan Ayı Kamuoyu Araştırmasındaki İlginç Sonuçlar

AKP’nin nisan ayı kamuoyu araştırmasında dikkat çeken sonuçlar açıklandı. Siyasetten ekonomiye, dış politikadan iç politikaya birçok konuda yapılan aylık araştırmalarda, CHP’nin boykot çağrıları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yargı süreçleri toplumun farklı kesimlerine soruldu. Nisan ayı araştırmasında öne çıkan bazı başlıklar şunlar:

  • Türkiye gündeminde sürekli yer alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik soruşturmayla ilgili “yolsuzluk yapıldığını düşünmüyorum” diyenlerin oranı yüzde 36,7, “düşünüyorum” diyenlerin oranı yüzde 28,5, “dava sonucunu görmek gerekir” diyenlerin oranı yüzde 25,6, fikir bildirmeyenlerin oranı ise yüzde 9,2 olarak belirlendi. AKP’li seçmenin yüzde 9,7’si yolsuzluk yapılmadığını, yüzde 60,1’i ise yapıldığını düşünüyor. CHP’li seçmenlerin yüzde 78,3’ü “yoksuzluk yok” derken, “var” diyenler yüzde 6,2’de kaldı. MHP’li seçmenler arasında yolsuzluk yapıldığını düşünenlerin oranı yüzde 62,2 ile en yüksek. Yolsuzluk olmadığını savunanların oranı İYİ Partililerde yüzde 36,8, DEM’lielerde ise yüzde 49,1 olarak belirlendi.
  • CHP’nin Boykot Çağrısına Destek Var mı?
  • CHP’nin boykot çağrıları da araştırmada yer aldı. Ankete katılanların yüzde 37,8’i “boykota karşıyım” derken, boykotu destekleyenlerin oranı yüzde 62,2 olarak belirlendi. Ayrıca, katılımcılara “ekonomi yönetimine güven” de soruldu. Ekonomi yönetimine güvenmeyenlerin oranı yüzde 26,1 iken güvenmeyenlerin oranı yüzde 36, güvenip güvenmemeyi net bir şekilde ifade etmeyenlerin oranı yüzde 12,9, “güveniyorum” diyenlerin oranı yüzde 22 ve “çok güveniyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 3 olarak belirlendi. Mart ayına kıyasla, nisanda ekonomi yönetimine güvenin arttığı görüldü.
  • Araştırmada ayrıca, ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yüzde 10’luk ek ithalat vergisinin Türkiye enflasyonuna etkisi de incelendi. “Enflasyona etkisi olmaz” diyenlerin oranı yüzde 33,6, “enflasyonu bir miktar artırır” diyenlerin oranı yüzde 29,9, “enflasyonda çok artışa sebep olur” diyenlerin oranı yüzde 19,7, enflasyonu düşüreceğini belirtenlerin oranı yüzde 12,5, “çok düşüreceğini” söyleyenlerin oranı ise yüzde 4,3 olarak belirlendi.

Related Posts

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit tuttu.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu arttı: 185 milyar doları aştı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler nisan ayında 13,9 milyar dolar daha artarak 185,9 milyar dolar oldu.

İsrail-İran krizi petrol fiyatlarını uçurdu

İran-İsrail çatışması sürerken bölgedeki risklere tepki veren Petrol fiyatları salı günü yüzde 4’ün üzerinde artış gösterdi. Piyasalarda savaşın yakın dönemde bitmesine dair bir beklenti olmasa da bölgedeki kritik gaz ve petrol altyapıları henüz …

Bakan Bayraktar: Petrol yüzünden enerji fiyatları artabilir

İsrail ile İran arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte uçuşa geçen petrol fiyatları Türkiye’deki enerji fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceğini söyledi.

Dolar/TL ne kadar oldu?

İsrail-İran gerilimi küresel piyasaları sarsıyor. Altın ve petrolde yükseliş yaşanırken döviz kurlarında da yukarı yönlü bir hareketlilik var. Alım-satım yapacaklar ve yatırımcılar da döviz kurlarındaki son durumu merak ediyorlar. Peki güncel dolar …

Akaryakıta zam geldi!

İsrail’in İran’a düzenlediği saldırı sonrası küresel petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına da zam olarak yansıdı. Önümüzdeki 17 Haziran Salı günü ise akaryakıta çift zam yapılması bekleniyor. Sürücüler, güncel benzin …