Katil İsrail hükümeti, Ben-Gvir’i yeniden Ulusal Güvenlik Bakanı olarak atadı

Ben-Gvir, İsrail Hükümetine Geri Dönüyor

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail Başsavcısı Gali-Baharav-Miara’nın Ben-Gvir’in bakan olarak tekrar atanamayacağı yönündeki uyarılarına rağmen Ben-Gvir, bakanlığa geri dönüyor. İsrail Meclisi’nde (Knesset) bugün yapılacak oylama ile Yahudi Gücü Partisi lideri Ben-Gvir’in yanı sıra onunla beraber ayrılan Yitzhak Wasserlauf’un Necef ve Celile Kalkınma Bakanlığı ve Amichai Eliyahu’nun Miras Bakanlığına yeniden dönmesi bekleniyor.

İsrail Yüksek Mahkemesi, daha önce Ben-Gvir’in Ulusal Güvenlik Bakanı olarak yeniden atanmasını durduran bir ihtiyati tedbir kararı çıkarılması için yapılan başvuruyu reddetmişti. Aşırı sağcı Ben-Gvir, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasına karşı olduğunu sık sık vurgulamış, anlaşmanın yürürlüğe girdiği 19 Ocak’ta ise Yahudi Gücü Partisi’nden bakanlarla hükümetten istifa etmişti.

İsrail’in ateşkesi bozarak Gazze Şeridi’ne saldırılara yeniden başlamasının ardından sosyal medya platformu X hesabından açıklama yapan Ben-Gvir, saldırıların başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Likud Partisi ve Itamar Ben-Gvir’in Yahudi Gücü Partisi’nden dün yapılan ortak açıklamada ise Ben-Gvir ile partisinin hükümete geri dönmesi yönünde anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.

KAYNAK: AA

Related Posts

Cemil Tugay’dan işten çıkarmalarla ilgili yeni açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzdoğa, İzulaş, İzbeton’dan yapılacak işten çıkarmalara ilişkin, “Emsali olmayan yüksek ücret artışları Belediyemiz bütçesini ve kaynaklarını tüketmektedir” dedi.

İsrail-İran çatışmalarına dünyadan tepkiler ne oldu?

İsrail-İran çatışmalarına dünyadan tepkiler ne oldu?

Osmaniye’ye kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı

Osmaniye için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

CHP’li Barut: “Yine rant ve talan hırsıyla zeytinliklere göz diktiler”

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, AKP iktidarının Meclis’e sunduğu yeni bir teklifle, ‘Kamu yararı’ gerekçesiyle zeytinliklerde madencilik yapılmasının önü açma girişimine sert tepki gösterdi.

Engelli babaya duygulandıran sürpriz

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi’nde üniversite sınavına hazırlanan 19 yaşındaki Dilara Kartal ve gençlik merkezi personeli, engelli oğlunu her gün otobüs durağına getiren Hacı Bayram Doğan’a, “Babalar Günü” sürprizi yaptı.

İsrail ordusu, Gazze’de bir askerinin daha öldüğünü duyurdu

İsrail ordusu, şiddetli saldırılar düzenleyerek soykırım yaptığı Gazze Şeridi’nde bir askerinin daha öldüğünü bildirdi. İsrail ordusunun “ismi açıklanmasına izin verilenler” başlığıyla paylaştığı verilere göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde ölen askerlerin sayısı 867’ye yükseldi.