Karya Vizyon Turizm Buluşması Muğla’da Başladı

GETOB, Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması İle Turizm Vizyonunu Belirliyor

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), turizmin değişen vizyonuna yön vermek ve bölgesel kalkınmayı küresel ölçekte artırmak amacıyla “Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması”nı Muğla’da gerçekleştiriyor.

Sürdürülebilir turizm politikaları, yeni seyahat trendleri, yat turizmi ve kıyı destinasyonları, dijitalleşme, gastronomi ve otelcilikte yenilik gibi konuların ele alındığı etkinliğin açılışında konuşan GETOB Başkanı Cengiz Aygün, Türkiye’nin turizm geçmişine de değinerek, 1930’lu yıllarda Atatürk’ün turizme yaklaşımını örnekledi.

Aygün, 1937’de yapılan bir otel anketinde Türkiye’de 1127 otel ve 1495 han bulunduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk Türk mutfağını kültürel bir kimlik unsuru olarak gördü ve bu mirası gelecek nesillere aktarmayı hedefledi. Devlet yemeklerinde Türk mutfağını ön plana çıkararak, Türkiye’nin zengin gastronomik kültürünü dünyaya tanıttı. Bu yaklaşım, bugün gelişen gastronomi turizminin temelini oluşturuyor.” dedi.

Aygün, Cumhuriyet döneminde turizm altyapısının hızla geliştiğine vurgu yaparak, “1924’te Türkiye’nin ilk yataklı treni olan Wagons-Lits hizmete girmiş, 1925’te turistlere rehberlik ve tercümanlık hizmetlerini içeren bir kararname yayımlandı. 1933’te Devlet Hava Meydanları İşletmesi kuruldu ve İstanbul ile Ankara arasında deneme niteliğinde uçak seferleri gerçekleştirildi. Ayrıca aynı yıl Oda ve Lokantacılar Cemiyeti kurularak gastronomi sektörünün gelişimine katkı sağlandı.” şeklinde konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası çerçevesinde düzenlenen açılışta, öğrenciler ve minikler “23 Nisan” temasıyla sahne performansları sergiledi.

Öğrenci ve miniklerin performansı, otelciler ve turizmciler tarafından büyük beğeni ve alkışlarla karşılandı.

Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması, yarın gerçekleşecek söyleşi ve panellerle sona erecek.

Related Posts

Tarımsal girdi fiyat endeksi arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), nisanda yıllık bazda yüzde 30,12, aylık bazda yüzde 2,03 artış gösterdi.

Telefonunu böyle şarj edenler her ay daha fazla elektrik faturası ödüyor!

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçok kişi farkında olmadan elektrik faturasını kabartıyor. Uzmanlara göre yalnızca bir şarj cihazı bile yıl boyunca prizde kaldığında faturaya gizlice 20 TL’ye kadar ek yük bindirebiliyor.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit tuttu.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu arttı: 185 milyar doları aştı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler nisan ayında 13,9 milyar dolar daha artarak 185,9 milyar dolar oldu.

İsrail-İran krizi petrol fiyatlarını uçurdu

İran-İsrail çatışması sürerken bölgedeki risklere tepki veren Petrol fiyatları salı günü yüzde 4’ün üzerinde artış gösterdi. Piyasalarda savaşın yakın dönemde bitmesine dair bir beklenti olmasa da bölgedeki kritik gaz ve petrol altyapıları henüz …

Bakan Bayraktar: Petrol yüzünden enerji fiyatları artabilir

İsrail ile İran arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte uçuşa geçen petrol fiyatları Türkiye’deki enerji fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceğini söyledi.