İsrail saldırıları altındaki Filistinliler göçe zorlanıyor






İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Nedeniyle Filistinliler Göç Etmek Zorunda

İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Nedeniyle Filistinliler Göç Etmek Zorunda

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus bölgesinde yaşayan Filistinlileri göç etmeye zorluyor.

Dünya kamuoyunun gözü önünde cereyan eden İsrail saldırıları, kadın, çocuk, yaşlı demeden Filistin halkını hedef alıyor. ABD ve batılı emperyalist ülkelerin desteğini alan İsrail, saldırılarını sürdürmekte kararlı. Gazze’de kalıcı bir işgal planı yapan İsrail ordusu, saldırıları genişleterek yeni bir kara harekatı başlattı.

Göç Etmek Zorunda Kalan Filistinliler

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus bölgesindeki Filistinli yüzlerce aile, İsrail’in yoğun hava saldırıları nedeniyle doğudaki bölgelere yönelmeye başladı.

Filistinliler Han Yunus’un doğusundaki Beni Süheyla ve Abasan dahil birçok bölgeyi terk ederek güvenli bölgelere göç etmek için çabalıyor.

Ulaşım Sorunları ve Güvenli Alanlar

Ulaşım imkanlarının kısıtlı olması ve yolların zarar görmesi sebebiyle Filistinlilerin yürüyerek ya da at arabalarıyla bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı gözlendi.

Göç etmek zorunda kalan Filistinliler, AA muhabirine verdikleri demeçte, İsrail ordusunun hızla tahliye tehdidi yaymasının ardından “ancak nereye gideceklerini bilmediklerini” ve “hiçbir bölgenin güvenli olmadığını” dile getirdi.

İsrail Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta başlayan ateşkesin ardından 18 Mart’ta şiddetli saldırılarına yeniden devam etti. İsrail’in saldırıları sonucunda çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olan 3 bin 340 Filistinli hayatını kaybederken, 9 bin 357 kişi yaralandı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 53 bin 475’e, yaralıların sayısı ise 121 bin 398’e yükseldi.


Related Posts

ABD tanker uçakları Kıbrıs’a yerleşecek

İSRAİL’in İran’a saldırılarına dahil olmaya hazırlanan ABD’nin Kıbrıs adasındaki İngiliz üslerine, savaş uçaklarına havada yakıt ikmali yapan tanker uçakları yerleştireceği bildirildi.

Muğla açıklarında onlarca kaçak göçmen kurtarıldı

Muğla açıklarında 23 kaçak göçmen kurtarıldı.

CHP Genel Başkanı Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ ile görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Özel, Özdağ’ın tutukluluğuna dair ise geçmişten örnekler verdi ve “Dünün mağdurunun bugünün zalimi olmasını bu millet kabul etmiyor, biz de kabul etmiyoruz” dedi.

Alkollü sanıldı, midesinden 27 kapsül uyuşturucu çıktı

Kocaeli’de otoyolda durdurulan ve alkollü olduğu şüphesiyle hastaneye götürülen sürücünün midesinden 28 kapsül halinde toplam 100 gram kokain çıkarıldı.

Bolu’da orman yangını

Bolu’da çıkan orman yangını söndürüldü.

CHP’li Şevkin: Zeytinlikler madenciliğe kurban ediliyor

Kanun teklifinin ilgili komisyon görüşmelerinden önce mecliste konuşan Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, ekokırımın yasal zemine oturtulmasına göz yumulduğunu, zeytinliklerin madenciliğe kurban edileceğini vurguladı.