İngiltere Başbakanı ABD ile yeni anlaşmayı değerlendirdi

ABD ve İngiltere Arasında Gümrük Anlaşması Sağlandı!

ABD ile İngiltere arasında ek gümrük vergileriyle ilgili yapılan müzakereler sonucunda anlaşmaya varıldı. ABD Başkanı Donald Trump, anlaşmayı “ABD’nin en değerli müttefiklerinden biriyle çığır açan bir ticaret anlaşması duyurmaktan heyecan duyuyorum” sözleriyle duyurdu.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telekonferans görüşmesinin ardından anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anlaşma kapsamında, ABD’nin çelik ve alüminyum için uyguladığı yüzde 25 gümrük vergisi İngiltere için sıfıra indirilecek. Ayrıca ABD’nin İngiltere’den otomobil ithalatında uyguladığı yüzde 27,5 tarife de yıllık 100 bin araç için yüzde 10’a düşürülecek.

Starmer, gümrük vergilerinde yapılan bu “büyük ve önemli indirimin“, gelecekte otomobil ithalatındaki kotaların artırılabilmesi için de bir fırsat olacağını belirtti.

Anlaşmanın İngiltere’deki işletmeleri ve binlerce kişiyi koruyacağını vurgulayan Starmer, “Gelecek için müthiş bir platform oluşturacak tarihi ekonomik refah anlaşmasının temelleri üzerinde mutabık kaldığımızı duyurmak beni gerçekten memnun ediyor. Bu anlaşma, gelecek için inanılmaz bir zemin oluşturacak” dedi.

Related Posts

Termal kamerayla ölçüm yapıldı: Sıcaklık 100 dereceye ulaştı

Atina Belediyesi, kentte termal kamerayla yaptığı ölçümleri basınla paylaştı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte, termal kamera, binaların çatılarında 100 dereceye varan ölçümler yaptı. Termal kamera verilerine göre, asfaltta ise sıcaklık …

BP, 300 akaryakıt istasyonunu satıyor

İngiltere merkezli enerji devi BP, 2027’ye kadar 20 milyar dolarlık varlık satış planı kapsamında Hollanda’daki 300 petrol istasyonunu, Hollandalı akaryakıt dağıtım ve ticaret şirketi Catom’a satmak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı.

Dolandırıcı yapay zeka, ABD hükümetinin başını yaktı

Yapay zekâyla Marco Rubio’nun sesini ve kimliğini taklit eden bir kişi, ABD’li ve yabancı üst düzey yetkililere mesaj gönderdi. Signal üzerinden yürütülen bu girişimin bilgi sızdırma amacı taşıdığı düşünülüyor. Dışişleri Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

15 Temmuz gazisi balkondan düşerek hayatını kaybetti

Beyoğlu’nda 15 Temmuz Gazisi Bünyamin Kozan, 5’inci kattaki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Kozan’ın cenazesi, Kasımpaşa Büyük Camii’nde ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Davutoğlu’ndan Bahçeli’nin TRT desteğine: ‘Bir adım daha atılmalı’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İBB’ye yönelik soruşturma sonucunda yargılamanın TRT’den yapılması desteğini doğru bulduğunu kaydetti. Davutoğlu, “Bir adım daha atılmalı” dedi.

Dondurmada gizli tehlike: Büyük risk taşıyor

Yaz aylarında serinlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği tatlı lezzetlerin başında gelen dondurmanın yanlış koşullarda üretildiğinde ve saklandığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanından kritik uyarılar geldi.