İki ülke arasında Türkiye’ye karşı kirli ittifak!

Hindistan Başbakanı Modi Güney Kıbrıs’a Gidiyor

Hindistan Başbakanı Neandra Modi, Türkiye’ye karşı Yunanistan ile askeri ve ekonomik işbirliğinin temellerini atmak üzere Güney Kıbrıs’a gidiyor. Modi’nin geçen ay Hırvatistan, Hollanda ve Norveç’i kapsayan bir Avrupa turu yapması planlanıyordu.

Modi’nin ziyareti sırasında savunma sanayi ve ticari yatırımların konuşulması bekleniyor. Ayrıca Yunanistan, Pakistan – Hindistan çatışmalarında kullanılan Türk yapımı silahlara dair verilerin paylaşımı için Hindistan’a resmi bir talepte bulundu ve Hindistan talebi kabul edeceğini belirtti.

Türk iş insanı Yunanistan’da gözaltına alındı

Pakistan Gerilimi Etkisiyle

Pakistan ile yapılan silah ticareti anlaşması sonucunda Türkiye, Pakistan’ın ordusunu Türk yapımı silahlarla donatmıştı. Bu durum, Kaşmir’de Hindistan ile Pakistan arasında yaşanan çatışmaların gündem olmasına neden oldu.

Hindistan ve Pakistan ordularının çatışması sonucunda Hint ordusu 6 jetini kaybetti ve Türkiye’nin bu durumdan sorumlu tutulduğu bildirildi. Türk ve Çin yapımı savunma sistemleri ise uluslararası alanda prestij kazandı.

Yunanistan, Hindistan’ın Pakistan ile yaşadığı çatışmalar hakkında verileri Modi hükümetinden talep etti. Hindistan ile Pakistan arasındaki çatışmada ilk kez düşürülen Rafael jetleri, Yunan ve Hint orduları tarafından kullanılıyor.

Hindistan’daki Olağanüstü Hava Sıcaklıkları Halk Sağlığını Tehdit Ediyor

Türkiye’ye Karşı İttifak Oluşumu

Hindistan, Türkiye’nin bölgedeki rakiplerini destekleme kararını alarak Yunanistan’ın savunma sektörüne yatırım yapma kararı aldı. Yeni Delhi, başta Yunan Havacılık ve Uzay Sanayii (EAB) ve Yunan Savunma Sistemleri (EAS) olmak üzere Yunanistan’ın savunma sektörüne yatırım yapacak.

İki ülke arasındaki askeri işbirliği artarken Hintli savunma firmaları, Türkiye’yi en büyük bölgesel rakip olarak gören Yunanistan’a yatırım yapmaya hazır olduklarını belirtti. Modi’nin Lefkoşa ziyaretinde, bu konuların detaylı bir şekilde ele alınması beklenirken Atina’nın savunma sanayiini geliştirmek için finansman sağlamayı umduğu da belirtiliyor.

Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı olası bir çatışma durumunda elde edeceği bilgiler, Yunanistan için büyük önem taşıyor.

Related Posts

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilmeden müzakere sürecine geçilmeyecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde, Kıbrıs konusunda New York’ta yapılan 5+1 formatındaki toplantıya katıldı. Tatar, “Eşit uluslararası statümüzün teyidi olmadan müzakerelerin başlamayacağını defalarca anlattık.” ifadelerini kullandı.

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

Antalya’da 4.1 büyüklüğünde deprem

Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde Akdeniz açıklarında saat 21.14’te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Amasya’da çarpışan iki araçtan birinin iş yerinin vitrin camına çarpması kamerada

Amasya’da çarpışan iki otomobilden birinin iş yerinin vitrin camına çarpması, güvenlik kamerasıyla görüntülendi.

Samsun’da Ateşe Verilen Araçta Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Samsun’da bir şahıs, park halindeki araca battaniye örtüp ateşe verdi. Görüntüler gün yüzüne çıktı.

Kaymakam Ülkü, Gazdan Zehirlenen Askeri Ziyaret Etti

Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü, metan gazından zehirlenen askeri evinde ziyaret etti.