Gazzeliler sabah saatlerinde kuzeye geçebilecek

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri Yeniden Düzenlendi

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri sekteye uğradıktan sonra tekrar düzene girmeye başladı. Bu gelişme ile birlikte Gazze’de bulunan insanlar, anlaşmadan umdukları olumlu haberi aldılar.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin batısındaki sahil şeridinde bulunan er-Raşid Caddesi üzerinden yürüyerek Netzarim Koridoru’ndan kuzeye geçebileceklerini duyurdu.

Araçların yerel saatle 09.00’dan itibaren Selahaddin Caddesi üzerinden denetime tabi tutulduktan sonra Gazze Şeridi’nin kuzeyine ilerleyebileceğini belirten Adraee, araçlarda silah bulundurmanın yasak olduğunu vurguladı.

Adraee ayrıca, İsrail askerlerinden uzak durulması gerektiğini ve İsrail ordusunun tampon bölgeye doğru çekileceğini de ekledi.

İsrail ile Hamas Arasındaki Esir Takasında Kriz

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının ikinci turunda İsrailli esir Arbel Yehud’un serbest bırakılmaması krize yol açmıştı.

Esir takasının ikinci turunda Hamas’ın 4 İsrailli esiri teslim etmesine rağmen İsrail, Yehud’un serbest bırakılmaması nedeniyle Gazze’de anlaşmanın gerektirdiği gibi sakinlerin kuzeye geçişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

İsrailli esir Yehud’un cumartesi günü yapılacak üçüncü turdan önce serbest bırakılması için görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti.

Katar, Gazze’de yaşanan krizin çözüldüğünü açıklarken, İsrail Başbakanlık Ofisi de Yehud, Agam Berger ve başka bir İsrailli esirin serbest bırakılacağı yeni bir tur düzenleneceğini ve cumartesi günü 3 İsrailli esirin daha serbest bırakılacağını duyurmuştu.

Bu anlaşmanın bir parçası olarak Gazze Şeridi sakinlerinin güneyden kuzeye geçişine izin verileceği ifade edilmişti.

Related Posts

Gelecek Partisi’nden itiraf: ‘Allah affetsin, kandırıldık’

CHP listesinden Gelecek Partili olarak seçilen ancak AKP’ye geçen Serap Yazıcı Özbudun’a yönelik tepkiler sürerken bir açıklama da Gelecek Partisi’nden geldi.

BTP Lideri: Bu topraklarda Sözcüler bitmez

BTP lideri Hüseyin Baş, SÖZCÜ TV ekranının 10 gün boyunca karartılmasına sert tepki gösterdi.

İşe başladıktan sonra kayboluyordu: Onlar üç, dört sanırken yedi çıktı

Genç ve iş görüşmelerinde ‘zeki’ olarak tanımlanan bir adam, işe alındıktan sonra ortadan kayboluyordu. Sebebini araştıran yetkililer, akılalmaz bir gerçekle karşı karşıya kaldı.

‘Emsalsiz’ ceza kesilmişti: Apple’dan yeni plan

Apple, Avrupa Birliği’nin (AB) şirket hakkında verdiği “emsalsiz” 500 milyon euroluk cezaya karşı temyize gitti. Şirket, Avrupa Komisyonu’nun verdiği kararın “yasanın gerektirdiğinden çok daha öteye gittiğini” savundu.

Minik Zeynep’ten İtfaiyecilere yürek ısıtan not: ‘İyi ki varsınız’

İzmir’in Ödemiş ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale için Zonguldak’tan gelen Çaycuma Belediyesi İtfaiyesi ekibi, yangınla mücadelenin ortasında küçük bir kız çocuğundan gelen anlamlı mesajla duygulandı. Zeynep Sare Elmalı adlı minik yardımsever, itfaiyecilere verdiği notta “Sadece dua edebiliyorum ama yanınızdayım” diyerek yürekleri ısıttı.

Putin görevden almıştı! Cesedi bulundu

Rusya’da Başkanlık Kararnamesiyle görevden alınan Rusya Ulaştırma Bakanı Starovoit’in cesedi bulundu