Gazze kan gölüne döndü! İsrail’in silah satışları katlandı

İsrail Savunma Sanayi Satışları Yeniden Rekor Kırdı

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in savunma sanayi satışları son 4 yılda üst üste rekorlar kırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl silah ve savunma sanayi anlaşmaları bir önceki yıla kıyasla %13 artarak 14,7 milyar dolar seviyesine ulaştı.

2024 yılında İsrail’in savunma sanayi ve silah satışlarında füze, roket ve hava savunma sistemleri %48’lik bir payla ilk sırada yer aldı. Sıralamada araç ve zırhlı personel taşıyıcılar %9, uydu ve uzay sistemleri %8, radar ve elektronik harp sistemleri %8, gözetleme sistemleri %6, istihbarat, bilgi ve siber sistemleri ise %4 payla yer aldı.

AVRUPA ÜLKELERİNİN SAVUNMA HARCAMALARI ARTIYOR

Avrupa ülkelerinin savunma sanayi ihracatı, geçen yıl %35’ten 2024’te %54’e yükseldi. Asya ve Pasifik bölgesi savunma sanayi ve silah satışı ihracatında %23 paya sahipken, İsrail ve Arap ülkeleri arasında normalleşme anlaşmalarının imzalanmasıyla Arap ülkelerinin bu alandaki payı %12 olarak açıklandı.

Related Posts

Otobüsta yanına oturduğu kadını taciz etti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde halk otobüsünde bir kadın taciz eden zanlı gözaltına alındı.

Okan Buruk ikna etti! Galatasaray yeni kalecisine kavuşuyor

Galatasaray, Muslera’nın ayrılığı sonrası yeni kaleci arayışında kararını Manchester City’den ayrılması beklenen Ederson’dan yana kullandı. Sarı-kırmızılı kulüp, İngiliz kulübüyle pazarlıklarının son aşamasına geldi. Ederson ile görüntülü konuşmalar yapan Okan Buruk oyuncuyu ikna etti.

Aydın’a Yeni Tarım Müdürü Atandı

Ayhan Temiz, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevine başladı. Devir teslim yapıldı.

Direksiyon başında ölü bulundu

Antalya’da otomobiliyle çiğ kadayıf dağıtımı yapan 61 yaşındaki Mustafa Sarıca, şoför koltuğunda ölü bulundu.

New York’taki saldırıda trilyonluk fonun yöneticisi öldürüldü

Blackstone yatırım şirketinde üst düzey bir yöneticinin hayatını kaybettiği saldırıda çalışanlar barikat kurarak kendilerini korumaya çalıştı

Sarıyer’de vahşet: Başına çöp poşeti geçirilip bantlanmış ceset bulundu

İstanbul Sarıyer’de yol kenarındaki ormanlık alanda başına siyah çöp poşeti geçirilmiş ve bantlanmış halde 25 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu. Cesedin yanında Rusça yazılı bir not ile kişisel eşyalar çıktı. Polis cinayet ihtimalini araştırıyor.