Elazığ’da Konteyner Kent Sakinleri Tahliye Ediliyor, Bir Depremzede Hastaneye Kaldırıldı

Elazığ Valiliği, Konteyner Kent Sakinlerinden Tahliye İstedi

(ELAZIĞ) – Elazığ Valiliği, Kırklar Mahallesi Konteyner Kent’te bulunan 250 konteynerin sakinlerinden boşaltmalarını talep etti. Yaşanan tahliye sürecinde 79 yaşındaki İbrahim Hakkı İncel fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. İncel’in hayati tehlikesi devam etmektedir.

2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedeler, yaşadıkları konteyner kenti boşaltmaları istendi. Gelir kaynakları olmayan depremzedeler, ev kiralamak için maddi imkanlarının olmadığını ve tepki gösterdiklerini belirtti.

Konteyner kent sakinlerinden Müzehher Mutlu, sağlık durumu ciddi olan İbrahim Hakkı İncel’in tahliye edilmek istenmesine tepki gösterdi ve fenalaşmasının sebebinin bu olduğunu açıkladı. Mutlu, “Konteyner kentten çıkarılma girişimi üzerine İncel’in yaşadığı endişesini belirtti. Çünkü gidecekleri yer olmadığı için çoğu insan imzalamadı. İncel’in durumu ciddi, cihaza bağlı yaşıyor. AFAD ve diğer yetkililerle görüşmesinin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı” dedi.

“Sesimizi Duyuramadık”

Değişim taleplerini iletmek için yıllardır CİMER’e yazılar yazan İncel’in sesinin duyulmadığını belirten Mutlu, “Hiçbir şekilde cevap alamadık. Yaşadığımız koşulları anlatamadık. Herkes konteynerde yaşamak istemiyor, ancak başka seçenekleri yok. Çocuklarımız ev ortamını unuttu. Kira ödeyemeyecek durumdayız ve bu durumu yaşadıklarımıza anlatamadık. Bütün bu zorluklara ve baskılara rağmen sesimizi duyuramadık” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Yerel

Related Posts

Tırnak mantarını tedavisi sabır gerektiriyor! Önlemenin yolu bu çoraplardan geçiyor

Tırnak mantarının yayılmasını engellemek için ayakların günlük olarak yıkanması ve çok iyi şekilde kurulanması, evde ortak çorap ve terlik kullanımından kaçınılması, başkalarıyla tırnak bakımı araçlarının paylaşılmaması gerektiğini kaydeden Podolog Muharrem Tosun, tırnak mantarının nedenleri, risk grupları, tedavi yöntemleri ve korunma yolları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.