Edirne’de Köpek Yavruları Çöp Konteynerine Atıldı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’ndan 4 Köpek Yavrusu Kurtarıldı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda meydana gelen olayda, bir çalışanın poşetle çöp konteynerine attığı 4 köpek yavrusu hayvanseverler tarafından kurtarıldı. Haberin duyulmasının ardından harekete geçen hayvanseverler, yavruları tedavi ettirmek için veteriner hekime götürdü.

Barınağı ziyaret eden bazı hayvanseverler, çöp konteynerini kontrol ederken poşet içinde canlı köpek yavrularını fark ettiler. Hızla müdahale eden hayvanseverler, poşetten çıkardıkları yavrulara barınak görevlileri tarafından mama ve su sağladılar. Bu anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

Olayın ardından Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, barınağı ziyaret ederek inceleme yaptılar. Akın ve Tanrıkulu, hayvansever derneklerinin temsilcileriyle görüşerek taleplerini dinlediler.

Olayın sorumlusu olan barınaktaki personel hakkında belediye tarafından soruşturma başlatılırken ilgili personel de görevden alındı. Köpek yavruları ise 22 Dost Eli Derneği tarafından tedavi edilmek üzere veteriner hekime götürüldü.

Related Posts

Davutoğlu’ndan Bahçeli’nin TRT desteğine: ‘Bir adım daha atılmalı’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İBB’ye yönelik soruşturma sonucunda yargılamanın TRT’den yapılması desteğini doğru bulduğunu kaydetti. Davutoğlu, “Bir adım daha atılmalı” dedi.

Dondurmada gizli tehlike: Büyük risk taşıyor

Yaz aylarında serinlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği tatlı lezzetlerin başında gelen dondurmanın yanlış koşullarda üretildiğinde ve saklandığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanından kritik uyarılar geldi.

Gelecek Partisi’nden itiraf: ‘Allah affetsin, kandırıldık’

CHP listesinden Gelecek Partili olarak seçilen ancak AKP’ye geçen Serap Yazıcı Özbudun’a yönelik tepkiler sürerken bir açıklama da Gelecek Partisi’nden geldi.

BTP Lideri: Bu topraklarda Sözcüler bitmez

BTP lideri Hüseyin Baş, SÖZCÜ TV ekranının 10 gün boyunca karartılmasına sert tepki gösterdi.

İşe başladıktan sonra kayboluyordu: Onlar üç, dört sanırken yedi çıktı

Genç ve iş görüşmelerinde ‘zeki’ olarak tanımlanan bir adam, işe alındıktan sonra ortadan kayboluyordu. Sebebini araştıran yetkililer, akılalmaz bir gerçekle karşı karşıya kaldı.

‘Emsalsiz’ ceza kesilmişti: Apple’dan yeni plan

Apple, Avrupa Birliği’nin (AB) şirket hakkında verdiği “emsalsiz” 500 milyon euroluk cezaya karşı temyize gitti. Şirket, Avrupa Komisyonu’nun verdiği kararın “yasanın gerektirdiğinden çok daha öteye gittiğini” savundu.