Dönüşüm için destek artışı Resmi Gazete’de

Ankara – Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kentsel Dönüşümde Yardım Tutarlarının Artırılması Kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla alınan kararla, kentsel dönüşüm projelerine destek veren yardım tutarları yeniden düzenlendi. Bu kapsamda, mevcut yardım tutarları artırılarak, birçok vatandaşın hayatını kolaylaştıracak adımlar atıldı.

Artık, bir konut için verilen destek 700 bin TL’den 875 bin TL’ye, işyeri için verilen destek 350 bin TL’den 437 bin 500 TL’ye, diğer her bir konut için verilen destek ise 1 milyon 400 bin TL’den 1 milyon 750 bin TL’ye yükseltildi. Bu değişiklikle birlikte, hak sahiplerine daha fazla destek sunulması hedeflenmektedir.

Yeni düzenlemeye göre, bir konut için 875 bin TL’ye kadar hibe veya kredi desteği alınabilecek. Ayrıca, bir işyeri için 437 bin 500 TL’ye kadar hibe veya kredi desteği sağlanacak. Diğer her bir konut için 1 milyon 750 bin TL’ye ve diğer her bir işyeri için 875 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlanabilecektir.

Related Posts

Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

En yüksek ikinci nisan ayı ihracatının gerçekleştiğini açıklayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ‘Nisan ayında mal ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.5 artarak 20.9 milyar dolara yükseldi. Hayırlı olsun.’ dedi.

İstanbul’da Nisan ayında en çok limon pahalandı

İstanbul’da Nisan ayında limon yüzde 43,97 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Patlıcan ise yüzde 41,15 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

Yeni bir kriz yaklaşıyor: Sadece iki haftalık stok kaldı

ABD ile Çin arasında tırmanan ticaret savaşı, küresel deniz taşımacılığını tehdit ediyor. Sefer iptalleri 80’i aşarken, Türk lojistik sektörü pandemi benzeri bir konteyner krizi uyarısı yapıyor. Türkiye’nin yalnız 3 haftalık stoku kaldı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: KDV’den 2028’e kadar muaf tutulacaklar

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre devlet tahvili, hazine bonosu ve kira sertifikaları gibi Hazine tarafından çıkarılan yatırım araçlarından elde edilen gelirler için uygulanan ve yüzde sıfır olan vergi oranı 31 Temmuz 2025’e kadar uzatıldı. Ayrıca, imalat sanayi ve turizm sektörüne yatırım teşvik belgesi ile yatırım yapan firmaların inşaat işlerine ilişkin mal ve hizmet alımları 2028 sonuna kadar KDV’den muaf olacak.

ABD’de konut fiyatlarının artış hızı yavaşladı

ABD’de S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 3,9 yükselerek konut fiyatlarının artış hızındaki yavaşlamaya işaret etti.

Trump bugün harekete geçiyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın bugün otomotiv tarifelerine uygulanacak vergilerin etkisini azaltması için harekete geçmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir