Demirören’den Milli Piyango açıklaması

Demirören Holding: Sisal Şans Gelirleri Türkiye Varlık Fonu’na Düzenli Aktarılıyor

Demirören Holding, Deutsche Welle’nin, Milli Piyango’nun zarar ettiği ve Türkiye Varlık Fonu’na aktarılması gereken gelirin aktarılmadığı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Holding, hukuki yollara başvurulacağını duyurdu.

TÜRKİYE VARLIK FONU’NA GELİR DÜZENLİ OLARAK AKTARILIYOR

Demirören Holding, yaptığı açıklamada, Sisal Şans’ın bir yüklenici olarak faaliyet gösterdiğini ve şans oyunlarından elde edilen gelirin doğrudan Türkiye Varlık Fonu’na aktarıldığını belirtti. Şirketin, bu gelir üzerinde herhangi bir tasarruf hakkı bulunmadığı da vurgulandı.

YÜKÜMLÜLÜKLERİN TAMAMINA UYULUYOR

Açıklamada, “Sisal Şans, Türkiye Varlık Fonu’nun izniyle faaliyetlerini yürütmekte ve tüm yükümlülüklerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmektedir. Haberde iddia edilen şekilde bir zarar söz konusu değildir.” denildi.

Demirören Holding’den yapılan açıklama şu şekilde:

  • Geçtiğimiz günlerde uluslararası bir medya kuruluşu tarafından yayımlanan bir haberi büyük bir hayretle okuduğumuzu belirtmek isteriz. Söz konusu haberde, Demirören Holding’in Türkiye Varlık Fonu’na karşı her yıl yerine getirdiği yükümlülüklerle ilgili gerçekler çarpıtılmıştır.
  • Iştirakimiz olan Sisal Şans İnteraktif Hizmetler ve Şans Oyunları A.Ş. (“Sisal Şans”), lisans sahibi Türkiye Varlık Fonu tarafından 320 Sayılı Millî Piyango Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, T.C. Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün izleme ve denetimine tabi olarak, Türkiye Varlık Fonu’nun onay verdiği şans oyunlarını düzenlemek üzere yetkilendirilmiştir ve komisyon modeliyle çalışan bir yüklenici olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda oynatılan şans oyunlarının hasılatı bayilerin banka hesaplarından doğrudan Türkiye Varlık Fonu’nun banka hesaplarına düzenli olarak aktarılmakta ve toplanan hasılat üzerinde Sisal Şans’ın herhangi bir tasarruf hakkı bulunmamaktadır.
  • Lisans sahibi Türkiye Varlık Fonu’nun şans oyunları düzenleme konusunda yetkilendirdiği iştirakimiz Sisal Şans, sözleşme çerçevesindeki iş ve hizmetleri, 1 Ağustos 2020 tarihinden bu yana başarıyla yürütmektedir. Türkiye Varlık Fonu ile iştirakimiz Şisal Şans’ın hayata geçirdiği teknolojik yenilikler, dünya standartlarında oyun yönetimi ve operasyonel süreçlerde verimliliğin artırılması gibi gelişmeler sayesinde, kamuya aktarılan gelirlerde sözleşme’ye göre taahhüt edilen rakamların da çok üzerinde artış kaydedildiğini Demirören Holding olarak gururla belirtmek isteriz.
  • Haberde iddia edilen şekilde Milli Piyango Oyunları’nın operasyonlarında herhangi bir zarar söz konusu değildir. Ayrıca, Demirören Holding ve iştirakleri, tüm yükümlülüklerini yasanın belirlediği çerçevede eksiksiz yerine getirmektedir.
  • Asılsız ve gerçekleri çarpıtma maksatlı yapılan bu tarz haberler, toplumda yanıltıcı algılar yaratmakta ve güvenilir bilgi akışını zedelemektedir.
  • Dezenformasyon içeren her türlü haber ile hukuki yollara başvurarak kararlı bir şekilde mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Related Posts

Türkiye Belediyeler Birliği’nden operasyonlarla ilgili açıklama

Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni, belediye başkanlarına yönelik operasyonlar üzerine yazılı açıklama yaptı. Operasyonların, demokrasiye, zarar verdiği belirtilen açıklamada; “Kamuoyunu, bu hukuksuz ve adil olmayan girişimlere karşı duyarlı olmaya; demokratik değerleri ve hukuk devletini her daim birlikte savunmaya davet ediyoruz.” denildi.

Hamas’ın ateşkes için istekleri belli oldu: Doha’da Gazze müzakereleri

Hamas’ın, Gazze Şeridi’ndeki ateşkes ve esir takası anlaşması teklifine yanıtında, eski insani yardım dağıtım mekanizmasına dönülmesi, müzakere sürecinde kalıcı ateşkes sağlanamazsa İsrail’in saldırılara dönmeyeceğine ilişkin güvence verilmesi ve İsrail ordusunun Gazze’de işgal ettiği bölgelerden çekilmesi konularında taleplerde bulunduğu öne sürüldü.

Son Dakika… İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi

İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’dan ‘CHP’den istifa edeceği’ iddialarına açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’den istifa edeceği yönündeki iddialara ilişkin, “Bu iddiaları dile getirenlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Tanımadığım, hiçbir ilişkim olmayan, bizim yaptığımız hiçbir şeyden de haberi olmayan insanların boş boş iddiaları bunlar. CHP’ye ben yürekten inanarak dahil oldum ve hani böyle bir çıkar hesabıyla falan gelmedim. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerini savunmak için ahlakımızla, edebimizle, özveriyle çalışıyoruz ve siyaset yapıyoruz” diye konuştu. Tugay, söz konusu iddiayı gündeme getirenlere “Hadlerini bilmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Katil İsrail Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 20’si yardım bekleyenlerden olmak üzere 46 Filistinli hayatını kaybetti.

Salgın sınırda: Sinekle bulaşan virüs için acil uyarı!

İtalya ve Fransa’da görülen salgın sonrası Almanya’daki bilim insanları harekete geçti. Sığırları hedef alan bu virüs, hayvancılığı ciddi şekilde tehdit ediyor.