CHP’li Sarıbal: Büyükşehir belediyelerinin hal denetim yetkisinin Ticaret Bakanlığı’na devredilmesi açık bir yetki gasbıdır

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, büyükşehir belediyelerinin hal denetim yetkisinin Ticaret Bakanlığı’na devredilmesine tepki gösterdi. Sarıbal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, bu düzenlemenin küçük üreticiyi sistem dışına atacağını ve hal esnafını itibarsızlaştıracağını belirtti. Ayrıca belediyeleri işlevsizleştireceğini ve tarlayı açık cezaevine çevireceğini dile getirdi.

Sarıbal, toptancı hallerinin kurulmasına ilişkin iznin belediyelerden alınarak bakanlığa devredilmesini “açık bir yetki gasbı” olarak değerlendirdi. Düzenleme ile gerçekte üreticiyi, tüketiciyi ve yerel yönetimleri dışlayan merkeziyetçi bir yapı hedeflendiğini vurgulayan Sarıbal, söz konusu yasa taslağının CHP’nin kazandığı büyükşehir belediyelerine yönelik bir rövanş girişimi olduğunu belirtti.

Sarıbal, AKP’nin seçimle alamadığını masa başı düzenlemelerle almaya çalıştığını ifade ederek, halkın iradesine ve üreticiye düşman olan bu anlayışın güvenli gıdaya ulaşmayı, çiftçinin zarar etmesini engellemeyi, depolama sorununu çözmeyi ve gıda güvenliği sağlamayı başaramayacağını dile getirdi. Ayrıca, bu düzenlemenin küçük üreticiyi sistem dışına atacağını, hal esnafını itibarsızlaştıracağını, belediyeleri işlevsizleştireceğini ve tarlayı açık cezaevine çevireceğini belirtti.

Related Posts

ABD tanker uçakları Kıbrıs’a yerleşecek

İSRAİL’in İran’a saldırılarına dahil olmaya hazırlanan ABD’nin Kıbrıs adasındaki İngiliz üslerine, savaş uçaklarına havada yakıt ikmali yapan tanker uçakları yerleştireceği bildirildi.

Muğla açıklarında onlarca kaçak göçmen kurtarıldı

Muğla açıklarında 23 kaçak göçmen kurtarıldı.

CHP Genel Başkanı Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ ile görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Özel, Özdağ’ın tutukluluğuna dair ise geçmişten örnekler verdi ve “Dünün mağdurunun bugünün zalimi olmasını bu millet kabul etmiyor, biz de kabul etmiyoruz” dedi.

Alkollü sanıldı, midesinden 27 kapsül uyuşturucu çıktı

Kocaeli’de otoyolda durdurulan ve alkollü olduğu şüphesiyle hastaneye götürülen sürücünün midesinden 28 kapsül halinde toplam 100 gram kokain çıkarıldı.

Bolu’da orman yangını

Bolu’da çıkan orman yangını söndürüldü.

CHP’li Şevkin: Zeytinlikler madenciliğe kurban ediliyor

Kanun teklifinin ilgili komisyon görüşmelerinden önce mecliste konuşan Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, ekokırımın yasal zemine oturtulmasına göz yumulduğunu, zeytinliklerin madenciliğe kurban edileceğini vurguladı.