Beethoven’ın saçı araştırıldı: 200 yıl sonra gizli gerçek ortaya çıktı

Beethoven’ın Ölüm Nedeni Hepatit B Olabilir

Alman Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitüsü’nden araştırmacılar, Beethoven’ın işitme kaybının kesin nedenini belirleyemese de, ölümüne yol açan hastalığa dair önemli bir ipucu buldu. Yayımlanan çalışmaya göre, Beethoven’ın büyük olasılıkla hepatit B enfeksiyonu nedeniyle öldüğü gösterildi. Alkol tüketimi ve karaciğer hastalığı risk faktörleri süreci hızlandırmış olabilir.

2007 yılındaki bir araştırmada, Beethoven’ın saçında yüksek seviyede kurşun bulunduğu belirtilmiş ve zehirlenmeye bağlı olabileceği öne sürülmüştü. Ancak son analizler, incelenen saç örneğinin Beethoven’a ait olmadığını ortaya koyarak bu teoriyi çürüttü.

Beethoven’ın İşitme Kaybı

Araştırmacılar, genetik incelemelerde işitme kaybına doğrudan neden olacak bir mutasyon bulamadıklarını belirtti. İşitme sorunlarının kaynağı hala bilinmezliğini koruyor. Tinnitus ile başlayan süreç, zamanla yüksek frekanstaki seslere duyarlılığını kaybetmesine ve 1818 yılında tamamen sağır olmasına neden oldu.

DNA analizleri sadece sağlık sorunlarıyla ilgili değil, Beethoven’ın soy ağacına dair çarpıcı bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Bilim insanları, Beethoven’ın saç örneklerinden alınan Y kromozomunu, yaşayan akrabalarıyla karşılaştırdıklarında bir uyumsuzluk tespit etti. Bu bulgu, Beethoven’ın doğduğu yedi nesil öncesinde, 1572 yılında Belçika’da doğan Hendrik van Beethoven ile onun soyundan gelenler arasında evlilik dışı bir ilişki yaşandığını düşündürüyor.

Related Posts

Pınar Eczacıbaşı kimdir, neden öldü? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı?

Pınar Eczacıbaşı kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İş dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcileri arasında yer aldı. Eğitimini Işık Lisesi’nin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde New Hampshire Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. İş yaşamına Eczacıbaşı İlaç’ta başlayan Eczacıbaşı, bankacılık ve yatırım alanlarında da çeşitli görevler üstlendi. 2004 yılında GP-Trust adlı yatırım danışmanlığı şirketini kurdu. Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucuları arasında yer aldı ve Avrupa Yatırım Fonu ile çeşitli girişimlerde bulundu. Kültür ve sanat alanında da faaliyet gösterdi. Peki, Pınar Eczacıbaşı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Süha Uygur’dan Naşit Özcan’a veda: Çok erken oldu

Süha Uygur’dan Naşit Özcan’a veda: Çok erken oldu

OGM 3477 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI: Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

OGM 3477 personel alımı sonuçları, 28 Mart’ta sona eren başvuruların ardından gündeme geldi. Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra birimlerinde 3477 (üç bin dört yüz yetmiş yedi) adet sözleşmeli destek personeli alımı başvuruları sonrası gözler sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Yerleşmeye hak kazanan adayların işe başlamaları için gerekli belgeleri, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman, Orman Genel Müdürlüğü internet adresinden (www.ogm.gov.tr) duyurulacak olup ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacak. Peki, OGM 3477 personel alım sonuçları açıklandı mı? Başvuruları KPSS puanına göre OGM personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ayrıntılar.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi ara sınav sonuçları için öğrenciler bekleyişini sürdürüyor. 19-20 Nisan tarihlerinde tamamlanan sınavların ardından gözler sonuç takvimine çevrildi. Peki, AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?