Atatürk’ün yeni görüntüsü ortaya çıktı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği Antalya’yı 2’nci ziyaretine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Fotoğrafı 1931 tarihli gazetelerde yayımlanan videoda, Başkomutan Atatürk Antalya’da Mehmetçik’i selamlıyor. Görüntü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Atatürk’ün ebediyete irtihalinin yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan videoda 8 saniye olarak yer aldı.
Atatürk’ün Antalya’ya 2’nci ziyaretinin 94’üncü yıl dönümündeki yeni görüntü, 10 Şubat 1931 gününe ait ve TSK arşivinde daha uzun süresi olabileceği de tahmin ediliyor.

İKİNCİ ZİYARETİN AYRINTISI

Atatürk, Antalya’ya ilk ziyaretini 6 Mart 1930’da yaptı.

Atatürk’ün Antalya’yı ikinci ziyareti 26 Ocak 1931 tarihinde başladığı yurt gezisinin bir parçası dahilinde geçekleşti. Seyahati, 1929 dünya buhranı ve Serbest Cumhuriyet Fırkası’nın kapatılması sonuçlarını uzman bir heyetle yerinde tetkik etmek ve yapılması gerekenleri tespit edilmek üzere yapılmıştı.

Bu amaçla 8 Şubat 1931’de Ege Vapuru ile İzmir’den Antalya’ya yola çıktı. Ege Vapuru 10 Şubat 1931’de sabah Antalya’ya geldi. Öğleden sonra deniz motoru ile iskeleye çıkan Atatürk, buradan alay karargahına giderek askeri birlikleri teftiş etti. Alaydan hükümet konağına geçerek validen mahalli işler hakkında bilgi aldı. Daha sonra, Belediye ve Cumhuriyet Halk Fırkası’nı ziyaret ederek, memleket işleri üzerinde uzun uzun görüştü.

Validen mahalli işler hakkında bilgi alan Atatürk, bu sohbet sırasında esaslı bir zirai kredi ve satış kooperatifinin teşkilinin önemini ve örgütlenmesi gerektiğini belirtti. Aynı gün akşamüzeri vapura dönüp, Silifke’ye doğru gitmek için Ege Vapuru ile hareket etti.

Ata’nın Antalya’ya üçüncü gelişi ise 18 Şubat 1935 tarihinde.

Related Posts

AKP’nin kalelerine yüklenilecek: CHP’nin yeni miting adresi belli oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan MYK, bir sonraki hafta sonu yapılacak mitingin adresini belirledi. AKP kalelerinde mitingleri sürdürmeyi planlayan CHP kurmayları, Konya’da “Yozgat etkisi” yaratmak istiyor.

Dilan ve Engin Polat’a TMSF’den kötü haber! 76 milyon liralık dev satış…

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Dilan Polat ve Engin Polat’a ait lüks araçları bugün açık ihale yöntemiyle satışa sunacak. Araçların toplam muhammen bedeli ise 76 milyon liranın üzerinde.

Bir tona yakın metamfetamin ele geçirildi!

Baklan Yerlikaya sosyal medya hesabından İstanbul Arnavutköy’de yapılan uyuşturucu operasyonunun detaylarını paylaştı. 29 parça halinde 773 kg sıvı metamfetamin ile kristal halde 28,5 kg metamfetamin uyuşturucu maddesinin ele geçirildiğini açıklayan …

MHP bir kez daha örtülü mesaj verdi… Bu kez Ahmet Hakan’ın yazısını paylaştı…

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 14 Nisan’daki İmamoğlu açıklamasının ardından MHP’den dikkat çeken bir adım daha geldi. Partililer bu kez de Ahmet Hakan’ın yazısı üzerinden mesaj verdi. Ahmet Hakan’ın Bahçeli ile ilgili yazısını paylaşan MHP’liler, yazıda Bahçeli’ye atfedilen görüşler için çarpıcı ifadeler kullandı.

CHP’de kurultay soruşturması… Özgür Çelik’in ifadesi ortaya çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen 38’inci Olağan Kurultayı’na ilişkin, “kurultayda para karşılığı oy kullandırıldığı” iddiasıyla başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ankara Adliyesi’ne gelerek ifade verdi.

Mansur Yavaş’tan çok sert Rasim Ozan Kütahyalı tepkisi!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Yerel Reform Buluşmaları toplantısında CHP’ye kayyum atanacağını söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı’nın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.