Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Tartışılıyor

Almanya’da havai fişek satışının tamamen yasaklanmasıyla ilgili bir önerge ortaya atıldı ve kabul edildi. Önerge, eyaletlere daha fazla yetki verilmesini ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınmasını da içeriyor.

Önerge sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, şehir ortamının havai fişek patlamalarıyla nasıl tehlikeli hale geldiğini vurguladı. Astım hastaları için tehlikeli olan havai fişekler sokakları çöplere boğarken, hayvanlar da panik içinde kaçışıyor.

“Genel Bir Yasak En İyi Çözüm Olabilir”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann da havai fişek yasağı konusunda önceden verdiği desteği tekrarladı. Ülkede genel bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal çerçevenin oluşturulmasını savunarak, Ocak ayında başlatılan dilekçelere 1,5 milyon imza toplandı ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunuldu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi havai fişek gösterilerinin büyük zararlara yol açtığını ve her yıl birçok insanın yaralanmasına veya hayatını kaybetmesine neden olduğunu” belirtti.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı madde kullanımı bir apartmanı zarara uğratmıştı.

Related Posts

Hamas’ın ateşkes için istekleri belli oldu: Doha’da Gazze müzakereleri

Hamas’ın, Gazze Şeridi’ndeki ateşkes ve esir takası anlaşması teklifine yanıtında, eski insani yardım dağıtım mekanizmasına dönülmesi, müzakere sürecinde kalıcı ateşkes sağlanamazsa İsrail’in saldırılara dönmeyeceğine ilişkin güvence verilmesi ve İsrail ordusunun Gazze’de işgal ettiği bölgelerden çekilmesi konularında taleplerde bulunduğu öne sürüldü.

Son Dakika… İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi

İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’dan ‘CHP’den istifa edeceği’ iddialarına açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’den istifa edeceği yönündeki iddialara ilişkin, “Bu iddiaları dile getirenlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Tanımadığım, hiçbir ilişkim olmayan, bizim yaptığımız hiçbir şeyden de haberi olmayan insanların boş boş iddiaları bunlar. CHP’ye ben yürekten inanarak dahil oldum ve hani böyle bir çıkar hesabıyla falan gelmedim. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerini savunmak için ahlakımızla, edebimizle, özveriyle çalışıyoruz ve siyaset yapıyoruz” diye konuştu. Tugay, söz konusu iddiayı gündeme getirenlere “Hadlerini bilmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Katil İsrail Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 20’si yardım bekleyenlerden olmak üzere 46 Filistinli hayatını kaybetti.

Salgın sınırda: Sinekle bulaşan virüs için acil uyarı!

İtalya ve Fransa’da görülen salgın sonrası Almanya’daki bilim insanları harekete geçti. Sığırları hedef alan bu virüs, hayvancılığı ciddi şekilde tehdit ediyor.

İsrail’i terk etti İngiltere’ye yerleşti: Netanyahu’nun oğlu adını bile sildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun, 2022 yılında eğitimi için gittiği İngiltere’de kimliğini gizlemek amacıyla adını değiştirdiği ortaya çıktı. Avner’in, yoğun Müslüman nüfusun bulunduğu bölgede “Netanyahu” soyadıyla …