ABD devlet yetkilileri ve ailelerine vize kısıtlaması getirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiyalı Hükümet Yetkilileri ve Ailelerine Vize Kısıtlamaları Getiriyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya hükümet yetkilileri ve yakın aile üyelerine yönelik vize kısıtlamalarını onayladı. Bakan Marco Rubio’nun kararıyla, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların Kolombiya’ya inişine izin verilmeyecek.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro tarafından sınır dışı edilen Kolombiyalı göçmenlerin ülkeye dönüşüne izin vermeyen açıklamanın ardından, ABD’nin sınır dışı etme uygulamalarına devam edeceği belirtildi.

ABD Senatörü Rubio’nun, Bogota’daki ABD Büyükelçiliğine talimat vererek, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların kolombiya’da inişine engel olan Kolombiyalı yetkililere ve ailelerine vize işlemlerinin derhal askıya alınmasını emrettiği kaydedildi.

Açıklamada vurgulanan bir diğer nokta ise ABD’nin ulusal güvenliği ön planda tutacağı ve vize kısıtlamalarının Kolombiya’nın kendi vatandaşlarını geri kabul etmesi durumuna kadar devam edeceği oldu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’nun ABD’den sınır dışı edilen göçmenlerin ülkeye inişine izin vermemesi üzerine, ABD Başkanı Donald Trump’ın acil ve kararlı misilleme tedbirleri alınması talimatını verdiği belirtilmişti.

Trump Yönetiminin Göçmen Politikaları

Trump yönetimi, ABD’de göçmen politikalarını sıkılaştırmaya devam ediyor. Sınırdaki düzensiz göçmen akışını durdurma sözü veren Trump, ABD-Meksika sınırındaki güvenliği artırmak için yeni önlemler alıyor.

Trump’ın imzaladığı başkanlık kararnamesi ile sınıra 1500 asker gönderme kararı alınmıştı. Ayrıca federal ajanslara, göçmenlerin sınır dışı edilmesi için geniş yetkiler verildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, 538 belgesiz göçmenin gözaltına alındığı ve 373 kişi için gözetim talebinin çıkarıldığı belirtilmişti.

Bu gelişmeler ışığında, ABD’nin göçmen politikaları daha da sertleşiyor ve sınırdaki önlemler artarak devam ediyor.

Related Posts

Türkiye Belediyeler Birliği’nden operasyonlarla ilgili açıklama

Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni, belediye başkanlarına yönelik operasyonlar üzerine yazılı açıklama yaptı. Operasyonların, demokrasiye, zarar verdiği belirtilen açıklamada; “Kamuoyunu, bu hukuksuz ve adil olmayan girişimlere karşı duyarlı olmaya; demokratik değerleri ve hukuk devletini her daim birlikte savunmaya davet ediyoruz.” denildi.

Hamas’ın ateşkes için istekleri belli oldu: Doha’da Gazze müzakereleri

Hamas’ın, Gazze Şeridi’ndeki ateşkes ve esir takası anlaşması teklifine yanıtında, eski insani yardım dağıtım mekanizmasına dönülmesi, müzakere sürecinde kalıcı ateşkes sağlanamazsa İsrail’in saldırılara dönmeyeceğine ilişkin güvence verilmesi ve İsrail ordusunun Gazze’de işgal ettiği bölgelerden çekilmesi konularında taleplerde bulunduğu öne sürüldü.

Son Dakika… İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi

İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’dan ‘CHP’den istifa edeceği’ iddialarına açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’den istifa edeceği yönündeki iddialara ilişkin, “Bu iddiaları dile getirenlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Tanımadığım, hiçbir ilişkim olmayan, bizim yaptığımız hiçbir şeyden de haberi olmayan insanların boş boş iddiaları bunlar. CHP’ye ben yürekten inanarak dahil oldum ve hani böyle bir çıkar hesabıyla falan gelmedim. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerini savunmak için ahlakımızla, edebimizle, özveriyle çalışıyoruz ve siyaset yapıyoruz” diye konuştu. Tugay, söz konusu iddiayı gündeme getirenlere “Hadlerini bilmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Katil İsrail Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 20’si yardım bekleyenlerden olmak üzere 46 Filistinli hayatını kaybetti.

Salgın sınırda: Sinekle bulaşan virüs için acil uyarı!

İtalya ve Fransa’da görülen salgın sonrası Almanya’daki bilim insanları harekete geçti. Sığırları hedef alan bu virüs, hayvancılığı ciddi şekilde tehdit ediyor.