MSB kaynakları, Murat Yetkin’e konuştu: Almanya’nın Eurofighter satışına itiraz ettiği yönünde bildirim almadık, kullanım konusunda hiçbir şart olmayacak

Gazeteci ve yazar Murat Yetkin, Türkiye’nin Almanya’dan Eurofighter alımına onay çıkmasının ardından, sürecin detaylarıyla ilgili Millî Savunma Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgileri paylaştı.

Almanya, Britanya, İtalya ve İspanya konsorsiyumunda üretilen Eurofighter uçaklarının Türkiye’ye satışıyla ilgili Alman vetosu haberleri hakkında konuşan Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, “Her ne kadar Almanya’nın satışa onay vermediği algısı oluşsa da, resmi olarak Almanya’nın bu satışa itiraz ettiği yönünde İngilizler tarafından bize iletilen bir bildiri olmadığını” belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından, Alman Handelsblatt gazetesi 18 Nisan’da satış kararının durdurulduğu iddiasında bulunmuştu. İmamoğlu ise bu karara yönelik tepkisini dile getirmiş ve “Türkiye’nin çıkarları Erdoğan’dan da İmamoğlu’dan da büyüktür” açıklamasını yapmıştı.

Bakanlık kaynaklarının Yetkin’e aktardığı bilgilere göre, Almanya’nın onayladığı satış teklifi İngilizler tarafından Ankara’ya birkaç ay önce iletildi.

Bakanlık kaynakları, sözleşmenin bu yıl içinde imzalanmasını beklediklerini ve uçakların kullanımı konusunda herhangi bir şart olmayacağını belirtirken, uçaklara kendi milli sistemlerini entegre etme şartlarının olduğunu vurguladı.

Yunanistan’ın Eurofighter jetlerinin Türkiye’ye satılmasına karşı çıktığını ve satılması halinde de kendisine karşı kullanılmaması şartını hatırlatan Yetkin, Yunanistan’ın Türkiye’ye satışını engellemeye çalıştığı silahlar arasında Avrupa konsorsiyumu MBDA yapımı Meteor havadan havaya güdümlü füzeler bulunduğunu belirtti.

Fiyatlandırma konusunda spekülasyonların olduğunu aktaran Yetkin, Millî Savunma Bakanlığı kaynaklarının farklı alternatifler içeren bir teklif aldıklarını ve bu teklifi inceleyerek karşı tekliflerini ileteceklerini aktardı.

Yetkin, cevaplanmayan sorular arasında kaç uçak, hangi sırayla ve hangi fiyata satın alınacağı gibi konuların bulunduğunu belirtti.

Related Posts

Gece vakti bir garip olay! Bekçi bekçiyi kovaladı

Osmaniye’de bekçi kılığına girerek vatandaşlardan para isteyen şahıs, devriye gezen gerçek bekçiler tarafından yakalandı. Şahsın daha önce de benzer yöntemlerle dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Annesini sopayla döverek öldürdü: Adana’da vahşet

Adana’da uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Oğuz Çetin, para istediği annesi Teslime Çetin’i olumsuz yanıt alınca tahta sopayla döverek öldürdü.

Bahçeli’den Lozan Barış Antlaşması mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Lozan Barış Antlaşması’nın 102. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

SON DAKİKA: Rus yolcu uçağı havada kayboldu!

Rusya’da 40 yocu ve 6 mürettebatı taşıyan yolcu uçağının kuleyle bağlantısının kesildiği açıklandı.

Didim’de Mini Futbol Sahası Projesine Halk Desteği

Didim Belediyesi, Efeler Mahallesi’ndeki Mehmet Soysalan Parkı’na yapılması planlanan mini futbol sahası projesi için düzenlediği anketin sonuçlarını açıkladı. Katılımcıların %66,7’si projeye destek verdi.

Mazlum Abdi, diplomasi trafiği için Fransa’da: Barrack’la görüşecek, Macron tarafından kabul edilecek

Süveyda’da ateşkes sonrası Kuzeydoğu Suriye’de siyasi trafik yoğunlaştı