Sarıgül: “Erzincan, Yeteri Kadar Desteklenmiyor!”
CHP’li Sarıgül, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Erzincan’ın hak ettiği yere gelmediğini vurgulayarak devletin kentte fabrika açmadığını ve özel sektörün de gelmediğini belirtti.
Tarım ve hayvancılığın yeterince desteklenmediğini savunan Sarıgül, bu durumun köylü, işçi ve esnafın para kazanamamasına sebep olduğunu söyledi.
Erzincan’ın birçok eksikliği bulunduğunu dile getiren Sarıgül, kara yollarına, sulama projelerine ayrılan ödeneklerin yetersiz olduğunu ifade ederek, yatırımların durduğunu ve proje yarım kaldığını belirtti.
Erzincan’ın daha fazla yatırıma, desteğe ve iş sahasına ihtiyacı olduğunu belirten Sarıgül, Sivas-Erzincan hızlı tren projesine ilişkin verilen sözlerin 15 senedir tutulmadığını dile getirdi.
Üniversite ile şehir merkezi arasında tramvay yolunun başlatılmasını talep eden Sarıgül, “Büyük bir bütçe gerektirmiyor, 25 bin öğrenci şehir merkezine gelmek istiyor.” şeklinde konuştu.
Erzincan’ın, CHP iktidarında üreten ve mutlu bir il olacağını ifade eden Sarıgül, kentin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.