Libya’dan 82 Türk vatandaşına tahliye

Türk Vatandaşları Libya’dan Güvenli Bir Şekilde Ayrıldı

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Trablus’ta yaşanan çatışmalar ve güvensizlik ortamı nedeniyle ülkeden ayrılmak isteyen 82 Türk vatandaşı, Libya’dan çıkışlarına destek sağlanarak önceki gün İstanbul’a döndü.

12 Mayıs’ta Trablus’ta etkin bir milis grubu lideri olan Abdulgani el-Kikli’nin öldürülmesi, başkentte güçler arasında şiddetli çatışmalara neden oldu. Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’nin istifasını isteyen eylemler sonrasında ateşkes sağlansa da, durumun kırılgan olduğu belirtiliyor. Dün Trablus’ta yine Dibeybe aleyhinde gösteriler düzenlendi ve bazı bakanların istifa ettiği haberleri geldi.

Related Posts

Azerbaycan’dan İran ile ortak adım

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre , iki ülkenin silahlı kuvvetleri “Araz-2025” adı verilen kapsamlı bir tatbikata başladı. TATBİKATIN AMACI VE KAPSAMI Tatbikatın 21 Mayıs’a kadar süreceği ve Ermenistan işgalinden …

Finlandiya’da helikopterler çarpıştı: 5 kişi öldü

Finlandiya’nın güneybatısındaki Eura kentinde iki helikopterin havada çarpışması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Heybeden turp da çıkmadı, yakıştı mı

“2 ay geçti; ne para dolu ayakkabı kutuları, ne dolar fışkıran para kasaları, ne 300 bin euroluk ‘hediye’ saatler, ne milyon dolarlık hesaplar, ne telefon tapeleri.’

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Herhangi bir tehditten korkmuyoruz

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Tahran’ın savaş peşinde olmadığını, ABD ile nükleer görüşmelere devam edeceğini ve ABD Başkanı’nın barış çağrılarıyla eş zamanlı yaptığı tehditlerden de çekinmedikleri vurguladı.

‘Duydum, tahmin ediyorum’ hukuku! İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız, ‘etkin pişmanlık’ kapsamında ifade verdi

İBB’yi hedef alan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı ve İBB Meclis İştirakler Bağlı Kuruluşlar Komisyon Başkanı Ertan Yıldız, “etkin pişmanlık”tan yararlanmak için dilekçe verdi.

Dünya Bankası duyurdu: Suriye’nin 15,5 milyon dolarlık borcu ödendi

Dünya Bankası, Suriye’nin bankaya olan 15,5 milyon dolar borcunun, Suudi Arabistan ve Katar tarafından ödendiğini bildirdi.