İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

İŞKUR Raporuna Göre En Fazla Eleman İhtiyacı Olan Meslekler Belli Oldu

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla zorluk çekilen meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık ilk sıralarda yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ülkenin üreten ve istihdam olanaklarını genişletmeyi hedeflediğini belirterek, politikalarını bu doğrultuda şekillendirdiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

86 BİN İŞ YERİYLE GÖRÜŞME YAPILDI

Bakan Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan 2024 İşgücü Piyasası Araştırması sonuç raporlarının yayımlandığını ve 2 kişi üzeri istihdam sağlayan 86 bin iş yeriyle görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı. En fazla iş gücü ihtiyacının imalat sektöründe olduğunu belirten Işıkhan, 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde yüzde 29,7 oranında açık iş bulunduğunu dile getirdi.

EN ÇOK AÇIK İŞİN BULUNDUĞU MESLEKLER

İŞKUR raporuna göre, en fazla açık işin bulunduğu meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği, satış danışmanlığı, temizlik görevliliği, gazaltı kaynakçılığı, kasiyerlik, paketleme ve konfeksiyon işçiliği ile yük ve yolcu taşımacılığı şoförlükleri yer alıyor. Eleman temininde en çok zorluk çekilen mesleklerin başında garsonluk gelirken, onu dikiş makineciliği, kaynakçılık, temizlik görevliliği, sıvacılık, satış danışmanlığı, yük ve yolcu taşımacılığı şoförlüğü ve gazaltı kaynakçılığı takip ediyor.

GELECEĞİN MESLEKLERİ BELİRLENDİ

Raporda, geleceğin meslekleri olarak öne çıkması beklenen alanlar arasında yazılım ve inşaat mühendislikleri, yapay zeka, e-ticaret ve bilişim uzmanlıkları, yapay zeka geliştiriciliği, dil ve konuşma terapistliği ile CNC operatörlüğü yer alıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Erdem Aksoy – Ekonomi

Related Posts

PTT personel alımı 2025 || PTT bu yıl memur alımı yapacak mı, personel alımı iddiaları doğru mu?

Türkiye’nin köklü kamu kurumlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 2025 yılında personel alımı süreçleri iş arayanların gündeminde. Özellikle 10 bin ve 55 bin personel alımı iddiaları, KPSS’li ve KPSS’siz memur alımı beklentisiyle heyecan yarattı. Ancak, PTT’nin resmi kaynaklarında bu iddiaları doğrulayan bir duyuru bulunmuyor. Peki, PTT 2025’te memur alımı yapacak mı? PTT personel alımı iddiaları doğru mu?

2025-ALES/2 yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2025-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) yapıldı.

X platformuna erişim sorunu yaşanıyor! X (Twitter) çöktü mü, sorun mu var? (2 Temmuz 2025)

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), 2 Temmuz 2025 tarihinde dünya genelinde kullanıcıların erişim sorunları yaşadığı bir kesintiyle gündemde. Kullanıcılar, X platformuna giriş yapamama, gönderi yükleyememe ve bildirim alamama gibi problemler bildiriyor. X (Twitter) çöktü mü, sorun mu var? sorusu da gelişmelerin ardından merak ediliyor. Downdetector ve diğer kesinti takip sitelerine göre, sorun saat 17:00 civarı başladı.

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Bu yıl okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitecek 2025? | Okulların açılmasına kaç gün var, Eylül’ün kaçında açılacak? MEB 2025-2026 eğitim öğretim takvimi!

Okulların açılış tarihi 2025, milyonlarca veli ve öğrencinin şimdiden gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 20 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacağı yaz tatili sonrası öğrenciler, eylül ayında yeniden ders başı yapacaklar. Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre her sene olduğu gibi ilkokul 1. sınıflar ile anaokulları bir hafta erken ders başı yapacak. Buna göre yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 1 Eylül Pazartesi başlayacak. Peki, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç gün? Okulların açılmasına ne kadar var? İşte, 2025 2025 MEB çalışma takvimi ile okulların açılacağı tarih bilgisi.

Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? Denetimli serbestlik düzenlemesi kimlere uygulanır? Bakan Tunç’tan denetimli serbestlik açıklaması son dakika!

Yürürlüğe giren 10. Yargı Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan son dakika denetimli serbestlik açıklaması geldi. Meclis’te kabul edilerek yasalaşan, 10. Yargı Paketi ile Kurban Bayramı öncesinde 19 bin 800’ü mükerrir suçlular olmak üzere cezaevinde bakılması mümkün olmayan ağır hasta, engelli ve yaşlı toplam 27 bin mahkûma tahliye yolu açıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceği tespit edilen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilenlerin konutlarında cezalarını çekebilecek. Mahkumlara tahliye kapısını açan denetimli serbestlik hakkında bilgi veren Bakan Tunç, yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Peki, Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.