THE 2025 alan sıralaması: Türk üniversitesi ilk 100’de!

Times Higher Education 2025 Alan Sıralaması Açıklandı

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE), 2025 alan sıralaması sonuçları açıklandı.

THE’nın yaptığı değerlendirme sonucunda Türk üniversiteleri, eğitim bilimleri alanında büyük bir başarı elde etti. Toplamda 35 Türk üniversitesi, dünya genelinde eğitim bilimleri alanında ilk 1000’e girmeyi başardı.

Eğitim Bilimlerinde ODTÜ 89. Sırada

ODTÜ, eğitim bilimleri alanında dünya genelinde 89. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti. Boğaziçi Üniversitesi 151-175 aralığında, Hacettepe Üniversitesi 251-300 aralığında, Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi ise 401-500 aralığında kendilerine yer buldu.

Mühendislik, tıp ve sağlık, sosyal bilimler, işletme ve ekonomi, fen bilimleri, fizik bilimleri, bilgisayar bilimleri, sanat ve beşeri bilimler ile psikoloji alanlarında da Türk üniversiteleri üst sıralarda yer aldı.

Türkiye’den 26 Üniversite Mühendislik Alanında İlk 1000’de

Mühendislik alanında Türkiye’den 26 üniversite dünyada ilk 1000’e girmeyi başardı. Koç Üniversitesi 201-250 aralığında, ODTÜ 251-300 aralığında yer aldı. İTÜ ve Sabancı Üniversitesi ise 301-400 aralığında kendilerine yer buldu. Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi ise 401-500 aralığında sıralamada yer aldı.

Tıp ve Sağlık Alanında 25 Türk Üniversitesi Başarılı

Tıp ve sağlık alanında Türkiye’den 25 üniversite ilk 1000’de yer aldı. Koç Üniversitesi 301-400 aralığında, Hacettepe Üniversitesi ise 401-500 aralığında kendilerine yer buldu.

Sosyal Bilimler ve İşletme ve Ekonomi Alanlarındaki Başarılar

Sosyal bilimler alanında Türkiye’den 24 üniversite, işletme ve ekonomi alanında ise 21 üniversite ilk 1000’e girmeyi başardı. ODTÜ sosyal bilimlerde 176-200 aralığında yer alırken, ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi işletme ve ekonomi alanında üst sıralarda yer aldı.

ODTÜ Sanat ve Beşeri Bilimlerde Öne Çıkıyor

Sanat ve beşeri bilimler alanında 11 Türk üniversitesi ilk 1000’e girmeyi başardı. ODTÜ 201-250 aralığında, Koç Üniversitesi 251-300 aralığında ve Boğaziçi Üniversitesi ise 401-500 aralığında sıralamada yer aldı.

Psikoloji bilimleri alanında da 5 Türk üniversitesi ilk 1000’de yer aldı. ODTÜ ve Koç Üniversitesi gibi önemli üniversiteler sıralamada kendilerine yer buldular.

THE’nin yapılan değerlendirme sonucunda, Türk üniversitelerinin dünya genelinde çeşitli alanlarda elde ettiği başarılar, eğitim ve bilim iletişiminde daha da güçlenerek ön plana çıkması bekleniyor. Türk üniversiteleri, uluslararası alanda marka eğitim kurumları olma hedefi doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Related Posts

Pınar Eczacıbaşı kimdir, neden öldü? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı?

Pınar Eczacıbaşı kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İş dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcileri arasında yer aldı. Eğitimini Işık Lisesi’nin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde New Hampshire Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. İş yaşamına Eczacıbaşı İlaç’ta başlayan Eczacıbaşı, bankacılık ve yatırım alanlarında da çeşitli görevler üstlendi. 2004 yılında GP-Trust adlı yatırım danışmanlığı şirketini kurdu. Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucuları arasında yer aldı ve Avrupa Yatırım Fonu ile çeşitli girişimlerde bulundu. Kültür ve sanat alanında da faaliyet gösterdi. Peki, Pınar Eczacıbaşı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Süha Uygur’dan Naşit Özcan’a veda: Çok erken oldu

Süha Uygur’dan Naşit Özcan’a veda: Çok erken oldu

OGM 3477 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI: Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

OGM 3477 personel alımı sonuçları, 28 Mart’ta sona eren başvuruların ardından gündeme geldi. Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra birimlerinde 3477 (üç bin dört yüz yetmiş yedi) adet sözleşmeli destek personeli alımı başvuruları sonrası gözler sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Yerleşmeye hak kazanan adayların işe başlamaları için gerekli belgeleri, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman, Orman Genel Müdürlüğü internet adresinden (www.ogm.gov.tr) duyurulacak olup ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacak. Peki, OGM 3477 personel alım sonuçları açıklandı mı? Başvuruları KPSS puanına göre OGM personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ayrıntılar.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi ara sınav sonuçları için öğrenciler bekleyişini sürdürüyor. 19-20 Nisan tarihlerinde tamamlanan sınavların ardından gözler sonuç takvimine çevrildi. Peki, AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir