Denizli’ye 30 Milyar TL’lik Su ve Sulama Yatırımı

Denizli’de Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Büyük Yatırım!

Denizli’nin tarımsal altyapısını güçlendirmeyi amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, 22 yılda toplamda 30 milyar 208 milyon TL değerindeki 249 tesis inşaatını tamamlayarak dev bir yatırıma imza attı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde, Türkiye’nin tarımsal verimliliği artırılarak kendi kendine yetebilen bir ülke olması hedeflendi. Denizli’ye yapılan yatırımlar kapsamında konuşan yetkililer, “Son 22 yılda, Denizli’de 81 sulama tesisi inşa edildi ve 948 bin 527 dekar tarımsal arazi sulama sistemlerine kavuşturuldu. 18 baraj, 14 gölet ve 5 yeraltı su depolama tesisiyle 226 milyon metreküp su depolama kapasitesine ulaşıldı. Ayrıca, devam eden gölet projeleriyle 9 bin 310 dekar daha verimli hale getirilecek” ifadelerine yer verdi.

Çiftçilerin işlerini kolaylaştırmayı hedefleyen Bakanlık, Denizli’de 688 bin 800 dekar arazide toplulaştırma çalışmaları gerçekleştirerek 90 yerleşim biriminin faydalandığı toplulaştırma tescili yaptı.

Denizli’de faaliyete geçen 11 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi ile yılda 320,38 gigawatt (GW) enerji üretiminin sağlandığı belirtildi. Ayrıca, planlama aşamasında olan 11 HES tesisiyle su kaynaklarının enerjiye dönüştürülerek vatandaşlara sunulacağı vurgulandı. – DENİZLİ

Related Posts

Şişecam: Yılın ilk üç ayında net satışımız 45 milyar lira oldu

Şişecam: Yılın ilk üç ayında net satışımız 45 milyar lira oldu

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir