Area Araştırma Genel Müdürü Murat Karan: AK Parti’nin kazanmasının nedeni muhalefet

Area Araştırma Genel Müdürü Murat Karan’dan Seçim Değerlendirmesi

Area Araştırma Genel Müdürü Murat Karan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının devam etmesi halinde yüzde 38-40 bandında olabileceğini belirtti. Türkiye’deki seçmen profili için “Genel anlamda yüzde 40 iktidar, yüzde 60 muhalif seçmen diyebiliriz” ifadelerini kullanan Karan, DEM Parti’nin pozisyonunu değerlendirirken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in sorularını yanıtlayan Karan’ın açıklamalarında öne çıkan noktalar şunlar:

  • MANSUR YAVAŞ’IN AVANTAJI: Karan, kamuoyu yoklamalarında istikrarlı bir şekilde birinci çıkan Mansur Yavaş’ın, sadece muhalefet değil, iktidar kanadından da destek gördüğünü belirtti.
  • YAVAŞ’A Destek: Yapılan araştırmada “Her şartta aday olmalı” diyenlerin oranının yüzde 53.7 olduğunu dile getiren Karan, sağ milliyetçi muhafazakâr muhalif bloğun Mansur Yavaş’a yakınlık gösterdiğini ifade etti.
  • İMAMOĞLU VE YAVAŞ ADAY OLURSA: Karan, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın aday olması halinde, muhalif oyların bölünebileceğini ve bu durumun CHP ve toplumsal muhalefet üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceğini söyledi.
  • İKTİDAR GERİLİYOR: Karan, son yıllarda Türkiye’de iktidar partisinin oy oranlarında belirgin bir düşüş yaşandığını, bu durumun sadece ekonomik faktörlerle açıklanamayacağını vurguladı.
  • MUHALİF SEÇMEN BİRLİK İSTİYOR: Karan, muhalif seçmenlerin birlik içinde hareket etmek istediklerini ve geçmişte muhalefet partilerinin bu birliği sağlayamadığını belirtti.
  • ERKEN SEÇİM: Son olarak, Karan’ın seçim öngörüsü 2027’nin ilkbaharı yönünde olup, erken seçim için belirli şartların netleşmesi gerektiğini dile getirdi.

(ALINTI)

Related Posts

TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti ile görüşecek

TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti ile görüşecek

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 37 kişi daha hayatını kaybetti

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 37 artarak 54 bin 418’e yükseldi.

Habib Nurmagomedov’un hareketi Şampiyonlar Ligi Finali’ne damga vurdu: Sunucu kadın özür diledi

UFC efsanesi Müslüman dövüşçü Habib Nurmagomedov, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen 2024-2025 Şampiyonlar Ligi Finali için Allianz Arena’daydı. Maç öncesi canlı yayın programına katılan Habib, geceye damga vuracak bir hareket yaptı. Habib’in programa katılmasının ardından, ünlü sosyal medya fenomeni IShowSpeed ve Fransız futbolunun efsane ismi Thierry Henry heyecanla Habib’e sarılırken, Müslüman dövüşçü kadın sunucu Kate Abdo’nun uzattığı eli inançları gereği sıkmadı. Onun yerine Habib, elini göğsüne götürerek Abdo’ya selam verdi. Kate Abdo’nun ise elini uzattığı için Habib’den özür dilemesi gözlerden kaçmadı. Bu görüntülerin ardından sosyal medyada Müslüman dövüşçü Habib Nurmagomedov için ‘İşte gerçek Müslüman, doğru olanı yaptı.” gibi destek içeren yorumlar yapıldı.

Zigana Tüneli’ne ayı girdi!

Gümüşhane’deki Zigana Tüneli’ne yavru bozayı girdi.

Boşandığı polis memurunu öldüren komisere ağırlaştırılmış müebbet hapis

Edirne’de boşandığı polis memuru Sevda Kuş’u (37), tabancayla vurarak öldüren komiser Ali Yılmaz (40), ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmayı izleyen Kuş’un babası Erkan Kuş, karar sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.

Konya’da kundaklama iddiasıyla 2 tutuklama: 1’i avukat çıktı!

Konya’nın Meram ilçesinde bir evin kundaklanmasıyla ilgili gözaltına alınan 1’i avukat 2 zanlı tutuklandı. Şüphelilerin, kundaklanan evde oturan yabancı uyruklu M.U. ile dosya karşılığında verdikleri komisyon ücretinde anlaşamadıkları, bu nedenle olayı gerçekleştirdikleri öne sürüldü.