Fransa, Çad’daki bir askeri üsten çekildi

Fransa ile Çad Arasındaki İşbirliği Anlaşması Sona Erdi

Fransa ile Çad arasındaki işbirliği anlaşmasının sona ermesinin ardından, Paris hükümeti, Çad’daki Faya Askeri Üssü’nü boşalttı. Fransa Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın Çad’daki askerlerinin tahliyesi devam ediyor.

Çad’da bulunan Fransız askerlerinin konuşlu olduğu Faya Askeri Üssü, Çad ordusuna geri verildi. Çad hükümeti, savunma sanayisi ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan anlaşmayı iptal etme kararı aldı. Bunun üzerine Fransız savaş uçakları ve askeri birlikler ülkeyi terk etmeye başladı.

Çad makamları, ülkede bulunan 1000 Fransız askerinin çekilme sürecinin 31 Ocak’a kadar tamamlanmasını istedi. Fransa ile Çad arasındaki bu gelişmeler dünya genelinde dikkatle takip ediliyor.

Related Posts

Otobüsta yanına oturduğu kadını taciz etti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde halk otobüsünde bir kadın taciz eden zanlı gözaltına alındı.

Okan Buruk ikna etti! Galatasaray yeni kalecisine kavuşuyor

Galatasaray, Muslera’nın ayrılığı sonrası yeni kaleci arayışında kararını Manchester City’den ayrılması beklenen Ederson’dan yana kullandı. Sarı-kırmızılı kulüp, İngiliz kulübüyle pazarlıklarının son aşamasına geldi. Ederson ile görüntülü konuşmalar yapan Okan Buruk oyuncuyu ikna etti.

Aydın’a Yeni Tarım Müdürü Atandı

Ayhan Temiz, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevine başladı. Devir teslim yapıldı.

Direksiyon başında ölü bulundu

Antalya’da otomobiliyle çiğ kadayıf dağıtımı yapan 61 yaşındaki Mustafa Sarıca, şoför koltuğunda ölü bulundu.

New York’taki saldırıda trilyonluk fonun yöneticisi öldürüldü

Blackstone yatırım şirketinde üst düzey bir yöneticinin hayatını kaybettiği saldırıda çalışanlar barikat kurarak kendilerini korumaya çalıştı

Sarıyer’de vahşet: Başına çöp poşeti geçirilip bantlanmış ceset bulundu

İstanbul Sarıyer’de yol kenarındaki ormanlık alanda başına siyah çöp poşeti geçirilmiş ve bantlanmış halde 25 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu. Cesedin yanında Rusça yazılı bir not ile kişisel eşyalar çıktı. Polis cinayet ihtimalini araştırıyor.