Şamil Tayyar’dan Bakan Ersoy’a: AK Parti için artık taşınması ağır bir yük

Şamil Tayyar’ın Açıklamaları: Otel Yangını ve Sorumluluklar

T24 Haber Merkezi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili sosyal medyada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tayyar, “Sözü uzatmadan söyleyelim, Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” şeklinde konuştu.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta yaşanan yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 51 kişi yaralandı. Yapılan soruşturma sonucunda, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye personeli İrfan Acar, otel sahibi Halit Ergül, otel müdürü Zeki Yılmaz, muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve diğer çalışanlar hakkında tutuklama kararı alındı. Ayrıca iş güvenliği uzmanı E.K. ve otelin mimarı Ali B. serbest bırakıldı.

Otel yangınına ilişkin yapılan ilk incelemede, tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersiz olduğu belirlendi. Yangının çıkış noktasının restorandaki mutfak olduğu tespit edilirken, yangın merdiveninin dumanı üst katlara taşıdığı görüldü. Ölenlerin çoğu karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

Yangın sonrasında Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun Bolu Belediyesi’nde olduğunu açıklamıştı. Ancak Bolu İl Özel İdaresi, denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu belirterek Bakan’a karşı çıkıştı. Otel sahibi Halit Ergül ise Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini, ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.

Şamil Tayyar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Turizm Bakanı’nı eleştirdiği ve yaşanan faciada gerçekleri örtbas ettiğini iddia ettiği görüldü. Tayyar, “Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” ifadelerini kullandı.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Prof. Dr. Süleyman Pampal: ‘7-7.5 civarında deprem her an olabilir’

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “7-7.5 üzerinde bir deprem her an mümkündür. Deprem tehlikesi çok yüksek” dedi.

Hamas’tan Gazze’de çete kurduğu iddia edilen Ebu Şebab’a 10 gün süre

Hamas, Gazze’de silahlı çete kurmakla suçladığı Yaser Cihad Mansur Ebu Şebab isimli vatandaşın teslim olması için 10 gün süre verdi. Ebu Şebab, İsrail için casusluk yapmakla” suçlandı.

Yolda yanan araba ormanı kül etti

Muğla’nın Milas ilçesinde seyir halinde iken yanan arabadan çıkan alevler ormanı yaktı. Üç kişi yanan arabadan son anda indi, ormanlık alandaki yanın büyümeden söndürüldü.

Mansur Yavaş, Saraçhane mitingine neden katılmadığını açıkladı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, dün akşam Saraçhane’de “100 KARASI” sloganı ile düzenlenen mitinge, Dünya Kentler Zirvesi Belediye Başkanları Forumu’na katılacağı için katılım sağlayamayacağını açıkladı.

Son Dakika… DEM Parti açıkladı: ‘Heyetimiz Erdoğan ile buluşacak’

Son Dakika Haberi… DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda DEM Parti İmralı heyetinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu.

Almanya ve Avusturya, göç politikasında ittifak kuruyor

Almanya ve Avusturya, göç politikasında ittifak kuruyor