Kartal Bulut Doğan Gözaltına Alındı
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, sosyal medya yayıncısı Kartal Bulut Doğan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, dini, değerlere ve Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’a hakaret suçlamalarıyla gözaltı kararı alındı. Doğan, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar” ve “Kişinin hatırasına hakaret” suçlamalarıyla polis ekipleri tarafından yakalandı.
Açıklamaları Alkolün Etkisiyle Yaptığını İddia Etti
Doğan’ın ifadesine göre, suç unsuru içeren yayınlarındaki açıklamaları alkolün etkisi altında yaptığını belirttiği öğrenildi. Emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından Doğan, adli makamlara sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özellikle Atatürk’e yönelik ifadeleri büyük tepki çekmişti.
Küfürler Etmekten Geri Durmadı
Kartal Bulut Doğan, canlı yayınlarında Hazreti Muhammed’e, dine ve Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’a hakaretlerde bulunmuş ve küfürler savurmuştu. Bu yayınların ardından Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
“Gidin Şikayet Edin” Tepkisi
Yayınlarına gelen tepkilere “gidin şikayet edin” diyerek yanıt veren Kartal Bulut Doğan, sosyal medya kullanıcılarının şikayetleriyle karşılaşmıştı.
More Stories
AKP’li vekil Rizespor-Fenerbahçe maçını Meclis’e taşıdı
Mersin’de öğrencilerin gözünün önünde öğretmenin burnunu kıran şahıslar tutuklandı
Cinayet zanlısı gizli bölmeden çıktı