79 Yaşında Avukat Oldu

Muş’ta 79 Yaşında Avukatlık Mezunu Emekli Öğretmen

Kültür Mahallesi’nde yaşayan 5 çocuk babası emekli öğretmen Metin Bozkurt, Muş’ta 4 yıl önce 79 yaşında hukuk fakültesinden mezun olarak avukatlık hayalini gerçekleştirdi.

40 yıl boyunca öğretmenlik mesleğini icra eden Bozkurt, 9 yıl önce emekli olduktan sonra hukuk alanında yolculuğuna başladı. Üniversite sınavlarına girerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan emekli öğretmen, bir yıllık zorunlu stajın ardından Muş Barosu’nda mesleğe atıldı.

83 yaşındaki Bozkurt, azmi ve çalışkanlığıyla çevresindekiler için bir örnek olurken, “Avukat olmak en büyük hayalimdi. Emekli olduktan sonra sınavlara girip, eğitimimi tamamlayarak avukatlık mezuniyet belgesini aldım. Şu anda 3 yıldır avukatlık yapıyorum ve çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Bozkurt, “Mücadeleyi asla bırakmayın, kesinlikle hayallerinizin peşinden koşun. Hedeflerinize ulaşmak için çalışmaktan asla vazgeçmeyin.” dedi.

Related Posts

Bolsonaro’ya ev hapsi

Brezilya mahkemesi, darbe planlamakla suçlanan eski Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro hakkında ev hapsi kararı aldı.

Elazığspor’un Yeni Transferi Enes Soy Takıma Katıldı

Elazığspor, Serik Belediyespor’dan transferi Enes Soy’un kamp çalışmalarına başladığını duyurdu. Tecrübeli oyuncu, takım arkadaşlarıyla tanıştı ve antrenmanlarda yer aldı.

Muğlaspor İki Yeni Transferle Güçlendi

Muğlaspor, Cebrail İrtürk ve Sedat Şahintürk ile yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirdi.

Hande Erçel ve Hakan Sabancı ayrılık iddialarına boşa çıkardı

Hande Erçel’in ‘Aşkı Hatırla’ dizisindeki sahneleri sonrası sevgilisi Hakan Sabancı ile aralarının açıldığı öne sürülmüştü. Ayrılık iddialarının ardından zaman zaman birlikte görüntülenen çift, bu kez Lübnan’daki bir düğün törenine el ele katılarak ilişkilerinde sorun olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Erçel’in uzun süredir tek başına yer aldığı davetlere bu kez Sabancı da eşlik etti.

Dürzi-Bedevi çatışması şiddetlendi! Suriye güvenlik güçleri Süveyda’ya konuşlanıyor

Suriye İçişleri Bakanlığı, “Suriye güvenlik güçleri Süveyda iline yerleşmeye başladı” açıklamasında bulundu. Suriye Cumhurbaşkanlığı, Süveyda’da yerel gruplar arasında şiddetlenen ve çok sayıda kişinin öldüğü çatışmaları sonlandırmak üzere bölgeye özel bir güç gönderileceğini bildirmişti.

Dede Korkut Cirit Müsabakası Gerçekleşti

Bayburt’ta düzenlenen müsabakada dostluk kazandı, oyuncular hünerlerini sergiledi.